NIL en LAC bundelen krachten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NIL en LAC bundelen krachten

Geautomatiseerd laserlassen (foto: Trumpf)

Vanaf 1 maart jongstleden gaat het Laser Applicatie Centrum (LAC) als zelfstandige stichting een integraal samenwerkingsverband aan met het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Gezamenlijk zal er een sterke focus komen op gerobotiseerd lassen en geautomatiseerde lasprocessen.

Met de samenwerking tussen LAC en NIL zullen de mogelijkheden en voordelen van lasertoepassingen in de markt onder de aandacht worden gebracht. De operationele taken van het LAC worden per 1 maart 2014 uitgevoerd door het NIL. De huidige medewerkers van het LAC blijven werkzaam op hun bestaande locatie op de campus van Universiteit Twente. De leerstoel Werktuigbouwkundige Automatisering waar de laseractiviteiten in zijn ondergebracht juicht dit nieuwe initiatief toe en ziet de mogelijkheden voor meer interactie dan ook met belangstelling tegemoet.

Op het aankomende Industrial Laserevent zullen het NIL en het LAC de integrale samenwerking verder toelichten en ook tijdens de Techni-Show zal hier op gepaste wijze aandacht aan worden besteed. Beide organisaties zullen tijdens deze beurs een presentatie houden op 13 maart 2014. Inschrijven hiervoor kan via: http://www.technishow.nl/nl-NL/Bezoeker/Activiteiten/Lezing-laserlassen-in-de-maakindustrie.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven