Nikon laserscanner op DMG Mori-machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nikon laserscanner op DMG Mori-machines

On-machine meetsysteem van DMG Mori, uitgerust met de contactloze laserscanner LC15Dx van Nikon (foto: DMG Mori).

DMG Mori en Nikon willen een vergaande business-alliantie aangaan. Ze hebben daarvoor een memorandum van overeenstemming gesloten. Als onderdeel hiervan wordt Nikon’s contactloze laserscanner LC15Dx komend najaar als optie geïntegreerd op het on-machine meetsysteem van bewerkingsmachines van DMG Mori.

De contactloze LC15Dx laserscanner van Nikon maakt meerpuntsmetingen mogelijk met een even grote nauwkeurigheid als een contactloze coördinatenmeetmachine.

Bovendien gebeurt dit snel, doordat een hoogwaardige gegevensverwerkingsfunctie is geïnstalleerd. Ook is de LC15Dx in staat om een grote verscheidenheid aan componenten efficiënt te meten zonder deze te hoeven aanraken. Hieronder zitten ook veel componenten die te klein of breekbaar om door een taster te worden gemeten.

Vanaf komend najaar

DMG Mori zal de LC15Dx installeren op zijn oorspronkelijke contactloze on-machine meetsysteem. Dit meetssyteem van Nikon wordt vanaf komend najaar als optie bij de bewerkingsmachines van DMG Mori verkocht.

De Nikon laserscanner is ideaal voor het meten van grote tandwielen en turbinebladen voor vliegtuigen, bouwmachines en de energie-industrie. Het draagt bij aan het verbeteren van de bewerkingsprocessen en de bewerkingsnauwkeurigheid van de DMG Mori-machines.

Geleidelijk op meer machines

Het systeem zal geleidelijk worden uitgebreid over het machineportfolio van de fabrikant.

Nikon en DMG Mori verwachten door elkaars producten effectief te combineren, synergiën te bereiken. Nikon is sterk in geavanceerde technologische mogelijkheden die gericht zijn op opto-elektronica en precisietechnologieën. DMG Mori is toonaangevend fabrikant van bewerkingsmachines

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven