Nikkel zeer goed corrosiebestendigheid • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nikkel zeer goed corrosiebestendigheid

De belangstelling voor het metaal nikkel is de afgelopen decen­nia steeds verder toegenomen. De reden hiervoor is dat de indus­trie meer behoefte heeft gekre­gen aan metalen die een langere technische levensduur hebben, onderhoudsvriendelijker en meer bedrijfszeker zijn.

Het gebruik van een hoogwaardig metaal als nikkel, en legeringen hiervan, wordt ook gestimuleerd door de steeds maar toenemende milieu- en veilig­heidseisen alsmede door de arbeidskosten t.b.v. onder­houd en reparatie die per tijdseenheid enorm zijn gestegen. De weerstand om hoogwaardige metalen toe te passen vanwege de relatief hoge aanschafprijs is desondanks behoorlijk afgeno­men. De verwachting is dan ook dat dergelijke metalen en legeringen steeds nog aan terrein zullen gaan winnen met name in de chemische- en petrochemische industrie. Ook andere marktseg­menten zoals de energie- en voedingsindus­trie hebben het nut van deze metaallegeringen ontdekt waardoor ook hier de nodige groei te verwachten is.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine zal Ko Buijs van Innomet meer informatie geven over nikkel. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven