Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Wikus zaagbanden op Metavak

Met een compleet vernieuwde stand zal Van Hoorn Machining op de komende Metavak in Gorinchem twee nieuwe zaagbanden van Wikus presenteren. Deze Profidur en Selekta GS X3000 worden voor het eerst aan de metaalsector in Nederland gepresenteerd.

De nieuwe zaagbanden van Wikus waren recent voor het eerst te zien op de EMO 2011 in Hannover. De Wikus Selekta GS X3000 heeft een geoptimaliseerde tandgeometrie en nieuw rugmateriaal X3000 ten opzichte van de Selekta M42. De Selekta GS X3000 is een bi-metalen zaagband met geslepen geleidingstand voor een optimale zaaggeometrie en hoge oppervlaktekwaliteit van het te zagen materiaal onder goede condities bij het begin en einde van het zaagproces. De speciale verdeling van de tandholtes maakt een prestatiegericht gebruik en maximale standtijd mogelijk. Deze zaag is vooral geschikt voor moeilijk verspaanbare stalen  zoals roest-en zuurbestendige stalen, duplex- en hittebestendige stalen en nikkel-legeringen.

 

Wikus Profidur op Metavak

De Wikus Profidur is een hardmetalen zaagband speciaal ontwikkeld voor het snel en efficiënt verspanen van balken (foto: Wikus)

 

De speciaal ontwikkelde tandgeometrie en de harde coating van de Wikus Profidur zorgen niet alleen voor verhoogde standtijden, maar vooral dat balken worden doorgezaagd met een hoge snelheid. Tests hebben bewezen dat de Profidur tot 100% meer presteert in bijvoorbeeld standtijd en de snijtijden halveert ten opzichte van een bimetalen zaagband.

 

Naast deze nieuwe zagen worden ook de noviteiten van Kasto op de stand tentoongesteld waaronder de verticale zaagautomaat KastoVerto A2. Wikus zaagbanden en Kasto zaagmachines worden in Nederland vertegenwoordigd door Van Hoorn Machining uit Veldhoven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven