Nieuwe verticale 3-asser Mitsui Seiki • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe verticale 3-asser Mitsui Seiki


Mitsui Seiki introduceert de PJ812. Dit 3-assig verticale CNC-bewerkingscentrum is volgens de Amerikaanse fabrikant ideaal voor het verspanen van onderdelen in de medische, optische, lucht- en ruimtevaart en elektrische auto-industrie en in de matrijzenbouw.

De PJ812 (waarbij de J staat voor ‘jig’) heeft een bereik van X-1200 mm, Y-800 mm en Z-500 mm. De spil van het PJ812 bewerkingscentrum kan worden gekozen uit 10.000 toeren per minuut met 50 conus met directe aandrijfmotoren van 30/15 kW en tot 30.000 tpm, 18/15 kW met 40 conus.

Het maximale werkoppervlak is 1200 mm x 800 mm en de tafelbelasting bedraagt maximaal 1500 kg. Standaard heeft de PJ812 capaciteit voor 40 gereedschappen. De machine biedt een positioneernauwkeurigheid en herhaalbaarheid van +/- 1 µm.

Thermische compensatie

Een thermisch compensatiesysteem maakt gebruik van sensoren op het frontpaneel en in de spindel om de effecten van temperatuurveranderingen op de werkstuknauwkeurigheid te minimaliseren en de door temperatuur veroorzaakte verplaatsing met 60% te verminderen. Dit systeem vermindert ook de thermische groei en doorbuiging van de Z-as met 30%.

Koelsystemen voor smering van de sledes en kogelomloopspilkernen stabiliseren de precisie van de asaanvoer.

Maximale stijfheid, nauwkeurigheid

Geharde en geslepen geleiders van gereedschapsstaal en contactelementen verbeteren de versnelling, verminderen stick-slip en maken een voedingsnauwkeurigheid van 0,1 µm mogelijk. Deze elementen maximaliseren de stijfheid en nauwkeurigheid van de machine.

Een ander gepatenteerd technisch detail verbetert de statische stijfheid van de Z-as drastisch tot meer dan zes keer die van conventionele Z-asopstellingen, aldus Mitsui Seiki.

De machine is verder voorzien van een volledige behuizing en heeft diverse opties voor het koelsysteem.

Mitsui Seiki verbetert al meer dan 55 jaar de productiecapaciteit voor kritische onderdelen in Noord-Amerika. “Vandaag de dag staan onze productlijnen voor het summum aan nauwkeurigheid, contourprecisie en langdurige betrouwbaarheid”, stelt de fabrikant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven