Nieuwe vertandingsmachines voor Zuidberg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe vertandingsmachines voor Zuidberg

Deze zomer zijn nieuwe metaalbewerkingsmachines gearriveerd in Ens (Noordoostpolder) bij Zuidberg Transmissions. Daarvoor is een 4.500 vierkante meter grote nieuwe hal gebouwd naast het bestaande complex.

De nieuwe hal word  ingericht met de CNC-vertandingmachines, waaronder een Gleason P300S tandwielsteekbank, Gleason P350 afwikkelfreesbank, Studer S33 rondslijpmachine, Reishauer RZ 400 tandwielslijpmachine en een Gleason GMM475 tandwielmeetmachine. Al deze machines worden uitgerust met beladingrobots.

 

28 jaar

De Zuidberg bedrijven hebben inmiddels 28 jaar ervaring met het ontwerpen en produceren van front PTO’s voor tractoren. Deze frontaandrijfsystemen bestaan hoofdzakelijk uit een overbrenging die door middel van een natte lamellenkoppeling proportioneel ingeschakeld kan worden. Bekijk hier foto’s van een recent bezoek van Metaal Magazine aan Zuidberg. De video geeft ook meer informatie:

 

 

Drietraps tandwielkasten

Zuidberg heeft de laatste jaren steeds vaker de vraag gehad of deze techniek ook voor andere toepassingen gebruikt kan worden. Zo levert Zuidberg Transmissions al een aantal jaren drietraps powershift tandwielkasten voor mengvoerwagens, tandwielkasten voor de maritieme industrie etc. Zuidberg Transmissions zal zich ook steeds meer gaan richten op de verkoop en productie van tandwielkasten voor andere toepassingen dan tractoren.

 

Lees het bijgevoegde artikel dat in Metaal Magazine nr. 5/2010 verschenen is. Vraag hier een proefnummer van Metaal Magazine aan.

 

 Zuidberg Artikel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven