Nieuwe versie Solid Edge ST5 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe versie Solid Edge ST5

Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, introduceert een nieuwe versie van Solid Edge. Deze Solid Edge ST5 bevat verbeterde ontwerpmogelijkheden om ervoor te zorgen dat gebruikers in kortere tijd producten van hogere kwaliteit ontwikkelen. Op basis van klantfeedback zijn ruim 1.300 verbeteringen aangebracht die de productiviteit verhogen.

“De nieuwe onderdelen in Solid Edge ST5 zijn ingegeven door de behoeften van onze klanten. Zo weten we zeker dat iedere functionele verbetering ook werkelijk een meerwaarde is voor de business”, zegt Dan Staples, director of Solid Edge product development bij Siemens PLM Software. “Klanten zien de voordelen van onze toonaangevende synchronous technology en onze voorsprong op dit gebied is nu nog groter geworden.”

 Solid Edge ST5 Mobile viewer

Siemens PLM Software kondigt tegelijkertijd ook de Solid Edge Mobile Viewer aan, een nieuwe gratis 3D viewer applicatie voor de iPad. Hiermee zijn ontwerpdata overal toegankelijk en kunnen organisaties beter samenwerken (foto: Siemens PLM Software)

 

Solid Edge blijft gebruik maken van synchronous technology. Dit is de historie-vrije, feature-gebaseerde ontwerptechnologie voor digitale productontwikkeling van Siemens PLM Software. Synchronous technology geeft engineers betere mogelijkheden om ontwerpen te creëren en bewerken terwijl ontwerptijden worden gereduceerd door het hergebruik van geïmporteerde modellen. Solid Edge ST5 gebruikt synchronous technology voor een verbeterde ondersteuning voor multi-body modeling, waarmee gebruikers onderdelen en samenstellingen kunnen importeren uit vrijwel elk CAD-systeem. De geïmporteerde geometrie kan worden gecombineerd tot één enkel onderdeel of meerdere onderdelen, afhankelijk van de productie-eisen.

 

Vereenvoudigde documentatie van tekeningen

Tekeningen spelen een belangrijke rol binnen veel ontwerp- en productiebedrijven. Zo biedt Solid Edge ST5 de mogelijkheid om een samenstelling in een tekening in verschillende posities te bekijken. Ook kunnen stuklijsten automatisch over meerdere bladen worden geplaatst en de posities van dimensies eenvoudig op elkaar worden afgestemd.  Constructeurs moeten thermische en mechanische systemen vaak simuleren, om te ondervinden of een onderdeel een bepaalde spanning en  temperatuur aan kan. Als blijkt dat hierbij problemen ontstaan, is er een eenvoudige, snelle oplossing nodig om het ontwerp te verbeteren. Solid Edge ST5 biedt daarom een ‘steady-state’ warmtesimulatie; in combinatie met synchronous technology kunnen gebruikers meer alternatieven testen in een kortere periode, zodat er minder behoefte is aan  het bouwen en testen van fysieke prototypes.

 

Solid Edge Mobile Viewer

Met de nieuwe, gratis Solid Edge Mobile Viewer app voor de iPad, kunnen gebruikers in alle onderdelen van de organisatie 3D-onderdelen en -samenstellingen bekijken die zijn gemaakt in Solid Edge. De app biedt de mogelijkheid om onderdelen te draaien, te verplaatsen, erop in te zoomen, te laten zien of te verbergen. Ook kunnen afbeeldingen worden gemaakt en verstuurd via email. Met Solid Edge Mobile Viewer kunnen ook gebruikers buiten de traditionele ontwerp- en engineering-afdelingen ontwerpgegevens bekijken. Dit vereenvoudigt en versnelt het review-proces van ontwerpen, het maken van klantpresentaties en de inspectie van het model.

 

Solid Edge ST5 is naar verwachting verkrijgbaar in juli. Kijk hier voor meer informatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven