Nieuwe tandwielfrees Coromill 170 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe tandwielfrees Coromill 170

Speciaal voor de windenergiesector introduceert Sandvik Coromant de CoroMill 170. Deze tandwielfrees voor het voorbewerken zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de bewerkingstijden van essentiële onderdelen van de tandwielkast en de overbrenging van windturbines.

Wanneer de CoroMill 170 is uitgerust met correct geselecteerde wisselplaten garandeert het systeem interessante voordelen: betere verspaningswaarden, een langere levensduur van het gereedschap, vastgestelde kwaliteitsniveaus worden langer probleemloos gehaald en een reductie van de kosten voor componenten van bewerkte tandwielen.

 

Sandvik Coromill170

CoroMill 170 kan bestaan uit 12 tot 22 modules, afhankelijk van de toepassingsvereisten (foto: Sandvik Coromant)

 

De meeste windturbines zijn uitgerust met tandwielen en tandwielkasten. De batchgroottes zijn echter relatief klein. Daarom is speciaal gereedschap voor het maken van tandwielen niet echt zinvol. In plaats daarvan maken veel fabrikanten van onderdelen voor windturbines gebruik van vijfassige bewerkingscentra.

 

De bewerkingstijden zijn langer in vergelijking met speciale machines voor het bewerken van tandwielen. Daar staat tegenover dat de insteltijden korter zijn, en dat deze machines ook kunnen worden gebruikt voor het maken van aanverwante tandwielcomponenten of voor andere onderdelen van windturbines. De CoroMill 170 is op korte termijn leverbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven