Nieuwe stelling: Hoe weet u personeel te strikken? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe stelling: Hoe weet u personeel te strikken?

Door het tekort aan arbeidskrachten wordt het steeds moeilijker om vacatures te vervullen. Waar legt u de nadruk op om te zorgen dat sollicitanten uiteindelijk voor uw bedrijf kiezen?

Sommige ondernemers stellen dat goed personeel alleen te krijgen is door ze goed (extra) te belonen. Anderen vinden dat je dat juist niet moet doen, omdat mensen die voor het geld gaan ook zo weer vertrokken zijn naar een meer betalende concullega. Bovendien kan een hoge(re) beloning scheve gezichten geven bij al bestaand personeel wanneer daar onderling over gesproken wordt.

Er zijn ook ondernemers die belang hechten aan een goede sfeer. Dat doen ze door de secundaire arbeidsvoorwaarden goed op te tuigen. Denk aan een winstuitkering, een dertiende maand, bonussen of door uitstekende scholingsmogelijkheden te bieden. Maar het kan ook gaan om een luxe, uitgebreide bedrijfskantine, bedrijfsuitjes en feesten. Dit alles natuurlijk ook om de groepsvorming te bevorderen.

Of vindt u juist dat de meerwaarde vooral moet zitten in het bieden van uitdagend werk? Dat betekent dus een schone omgeving met moderne machines en afwisselende klussen.

Waar legt u vooral de nadruk op om een sollicitant aan u te binden? 

Stelling

Waarom komen sollicitanten vooral bij u werken?

Bekijk het resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven