Nieuwe staalfabriek ThyssenKrupp in Brazilië • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe staalfabriek ThyssenKrupp in Brazilië

Na een bouwperiode van 3,5 jaar produceerde ThyssenKrupp CSA Siderúrgica do Atlântico in Brazilië op 7 september 2010 zijn eerste stalen bram. De geproduceerde brammen worden voor een groot deel geleverd aan een nieuw te bouwen fabriek in Alabama en een deel wordt geleverd aan de ThyssenKrupp bedrijven in Europa.

De investering door ThyssenKrupp van € 5,2 miljard is de grootste industriële investering in Brazilië in de afgelopen tien jaar. Een investering in een moderne installatie die niet alleen voldoet aan de Braziliaanse milieueisen, maar ook aan de strenge Europese normen. Zo zijn de ovens voorzien van de geavanceerde filters die ook in de fabrieken in Duisburg gebruikt worden. Daarnaast worden de vrijgekomen gassen afkomstig van de Basic Oxygen Furnace installatie weer in een energiecentrale omgezet voor gebruik in de fabriek.

 

eerste bram ThyssenKrupp uit Brazilië

Op 7 september 2010 werd de eerste stalen bram geproduceerd (foto’s: Thyssen Krupp)

 

De investering is een belangrijk element in het strategische doel van ThyssenKrupp om te groeien in de verkoop van hoogwaardig plaat in Europa en Noord-Amerika. Na het opstarten zal de fabriek 5 miljoen ton platen van hoge kwaliteit en lage kosten produceren. 3 miljoen ton zal worden geleverd aan de verwerkende fabriek in aanbouw in de buurt van Mobile in Alabama, USA. 2 miljoen ton gaat naar de ThyssenKrupp fabrieken in Duitsland voor de verwerking van eindproducten voor klanten in Europa.

 

Staalfabriek Thyssenkrupp Brazilië

De staalfabriek bestaat uit twee productielijnen, elk met een hoogoven en een converter

 

De eerste lijn is met de productie begonnen op 18 juni 2010. Start van de tweede lijn is gepland voor de eerste helft van 2011. Het indrukwekkende project omvat de bouw van een moderne fabriek met een eigen haven voor de aanvoer van steenkool en de uitvoer van platen, grondstofvoorraad, cokesfabriek, sinterfabriek, twee hoogovens, een Basic Oxygen Furnace installatie en een energiecentrale.

 

Haven ThyssenKrupp Brazilië

De belangrijkste keuze voor de locatie in Sepetiba Bay waren de kostenvoordelen door directe toegang tot de Altantische Oceaan en de spoorlijn die op het terrein eindigt. Het spoor maakt het transport van ijzererts uit de mijnen in de regio van Minas Gerais mogelijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven