Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Snap Lock kantpers van Jörg

Om binnenhoeken van rechthoekige bochtstukken voor luchtkanalen te voorzien van een snaplock felsrand heeft Jörg Machines uit Dodewaard een Snap Lock kantpers gebouwd. Met de Snap Lock flensmachine kunnen rechte of ronde delen worden voorzien van een snaplock felsrand.

De machine is hydraulisch uitgevoerd met twee enkelwerkende cilinders voor 15 ton perskracht. Hiermee kan over de volle lengte 1 mm staal gebogen worden en gelijktijdig worden voorzien van 15 doordrukkingen voor de snap lock verbinding. De hydraulische pomp wordt na elke bewerking direct uitgeschakeld waardoor de machine zuinig en stil is. Met een ander gereedschap is het ook mogelijk om Pittsburgh verbindingen te maken.

Snap Lock met product

Snap lock en Pittsburgh verbindingen worden veelvuldig in de luchtkanalenbouw toegepast om snel luchtdichte kanalen te maken (foto’s: Jörg Machines)


Veiligheid

De kantpers heeft geen speciale veiligheidsvoorzieningen omdat de pers een kleine opening en een lage snelheid heeft. Tijdens het hanteren van werkstukken in de pers heb je hierdoor geen belemmeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven