Nieuwe Siemens CNC-besturing op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Siemens CNC-besturing op EMO

Tijdens de EMO Milano 2009 introduceerde Siemens een nieuwe CNC-besturing. Deze Sinumerik 828D is een CNC-besturing voor draai- en freesmachines die het gat tussen de Sinumerik 802D sl en 840D sl besturing moet opvullen.

“De Sinumerik 828D moet gezien worden als de besturing voor de zogenaamde algemene werkplaatsbewerkingsmachines,” legt Daniël Kofman van Siemens Nederland uit. “De nieuwe besturing is geschikt tot vijfassige bewerkingscentra met maximaal vier assen simultaan en alle draaibanken met een slede of revolver.”

 

Minder parameters

Doordat de high end Sinumerik 840 erg modulair is opgebouwd, is deze niet altijd geoptimaliseerd voor de mid-range machines, waar er zoveel van verkocht worden. Zo heeft de 828D voor inbedrijfstelling en service slechts 10% van het aantal parameters van een 840D en 810D besturing. Veel fabrikanten die nu een Sinumerik 840D hebben, gebruiken daar lang niet alle functionaliteiten van.

 

Sinumerik 828D nieuw op EMO 2009

Daniël Kofman van Siemens Nederland legt in Milaan de nieuwe functionaliteiten van de Sinumerik 828D besturing uit (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EMO Milaan, zie de foto-player)

 

De Sinumerik 828D besturing is zowel geschikt voor het maken van enkelstuks of kleine series als voor massafabricage. De grafische programmering via ShopMill en ShopTurn maakt een korte programmeertijd mogelijk van kleine series. Bij massaproductie worden high-level software programma’s samen met ProgramGuide gebruikt voor een optimale bewerkingstijd. Daarnaast is ISO-programmeren mogelijk, hetgeen veel in Azië en de Verenigde Staten wordt gebruikt.

 

Moderne communicatie

In de 828D wordt voor het eerst gebruik gemaakt van PC- en mobiele communicatietechniek. Denk hierbij aan omvangrijke grafische on-line hulp, animaties van bewegingen en werkstukken, ingebouwde SMS functionaliteit en externe aansluitingen zoals USB-, CF-kaarten en Ethernet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven