Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Schuler persinstallatie voor Porsche

Smart Press Shop Schuler.

Persenfabrikant Schuler en autofabrikant Porsche hebben Halle an der Saale gekozen als de locatie voor de bouw van een moderne gezamenlijke Smart Press Shop. Het terrein waar de persinstallatie komt is 13 hectare groot en bevindt zich nabij de Porsche-fabriek in Leipzig. De fabrikant van sportwagens en de carrosseriespecialist uit Göppingen willen de vervaardiging van plaatdelen daar verder flexibiliseren en digitaliseren.

Hun joint venture, Smart Press Shop GmbH & Co.KG, investeert meer dan 100 miljoen euro in dit project, dat 100 vaste banen zal opleveren. Start van de bouw is in de tweede helft van het jaar 2019. In 2021 zal de Smart Press Shop in gebruik worden genomen.

“Met Schuler hebben we een competente en innovatieve partner gevonden die een nieuwe standaard op het gebied van digitalisering zet bij de vormtechnologie”, zegt Albrecht Reimold, directeur van Productie en Logistiek van Porsche AG. “Onze joint venture markeert een grote stap in de toekomst van sportwagenproductie. Op deze manier kunnen we ontwerp, ontwikkeling, carrosserieplanning, gereedschapsproductie en productie nog nauwer met elkaar verbinden en onze processen efficiënter maken. Bovendien verminderen we onze productiegerelateerde CO2-emissies dankzij aanzienlijk kortere logistieke routes. Dit brengt ons ook dichter bij ons doel van de Zero Impact Factory, een productie zonder impact op het milieu.”

Efficiëntie

“We richten ons voornamelijk op de nauwe samenwerking met Porsche”, vertelt Domenico Iacovelli, CEO van Schuler. “Maar tegelijkertijd kijken we naar samenwerkingen van de Smart Press Shop als project om voor ons efficiëntie productie- en digitaliseringstappen te maken om de automobielproductie naar een nieuw niveau van technologie te tillen. Hiervan zullen uiteindelijk ook andere klanten van Schuler voordeel hebben.”

Procesbetrouwbaarheid

De Smart Press Shop is Schuler’s antwoord op Industrie 4.0. In de intelligente, volledig genetwerkte persinstallatie van de toekomst, is het mogelijk om met behulp van geavanceerde sensoren en actuatoren en de verzamelde gegevens de standstills precies te voorspellen en van tevoren te voorkomen. Dit zorgt voor de productiviteit bij de klanten, verhoogt de kwaliteit van de afgewerkte onderdelen en vermindert de energiebehoefte. De Smart Press Shop verhoogt dus de procesbetrouwbaarheid en de kosteneffectiviteit in de vormtechnologie.

De kern van de digitale tool van Schuler is een machinebewakingssysteem met zes functionele gebieden. Hiermee kunnen bedrijfsgegevens worden vastgelegd, geanalyseerd, opgeslagen en geëvalueerd. Het systeem is geschikt voor zowel nieuwe als oude systemen en kan in de fabriek worden bediend en aangestuurd, en in de toekomst ook vanuit de cloud via server en netwerk bij de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven