Nieuwe richtmachine voor Laura Staalcenter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe richtmachine voor Laura Staalcenter

Laura Staalcenter Maastricht heeft een nieuwe richtmachine van het Duitse Kohler aangeschaft. Deze PeakPerformer 100P.2500-RB-C wordt ingezet om na te richten. De machine vervangt de bestaande narichtmachines.

Het Maastrichtse bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van stalen coils tot een plaat op maat. Daarvoor heeft Laura Staalcenter 2 moderne decoillijnen. Omdat het na het decoilen voor kan komen dat de platen toch nog niet de gewenste vlakheid hebben, beschikt het bedrijf al enige jaren over een narichtstraat.

De bestaande narichtmachines worden nu vervangen. Ze zijn namelijk sterk verouderd en niet krachtig genoeg om aan de hedendaagse vraag naar staal met hogere treksterkte te voldoen, stelt het bedrijf.

Tot 2500 mm breedte

Met de nieuwe richtmachine kunnen medewerkers in principe platen tot 2500 mm breedte richten. In de praktijk gaat het veelal om verwerking tot 2100 mm. Dit is namelijk de maximale breedte van de decoillijnen van het bedrijf is.

De Kohler-richtmachine heeft een overbreedte. Zo kan optimaal gebruikgemaakt worden van het aanwezige bombage-systeem. Dit systeem is aangeschaft om eventuele randgolving en middenspanning uit de plaat te verwijderen.

Dikte tot 12 mm

Afhankelijk van de rekgrens van de te richten materialen kunnen platen van 2000 mm breed tot een dikte van 12 mm gericht worden.

Het merk Kohler wordt in Nederland en België vertegenwoordigt wordt door Hevami Oppervlaktetechniek uit Veghel.

Volgens planning zal de nieuwe narichtstraat bij Laura Staalcenter Maastricht medio 2021 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven