Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe reorganisatie beurzen Duitsland: Lasys stopt

(archieffoto: Messe Stuttgart)

Messe Stuttgart stopt met haar vakbeurs Lasys. Het bijeenbrengen en tentoonstellen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de laserbewerking van materialen wordt nu ondergebracht bij andere vakbeurzen van de beursorganisator en daar uitgebreid. Dat heeft Messe Stuttgart besloten.

Sinds de première van Lasys in 2008 is de laserindustrie sterk blijven groeien, geeft de organisator aan. “De presentatie van een fiberlaser in een van de eerste persberichten werd toen al genoemd als een van de hoogtepunten. Maar de technologische ontwikkeling is sindsdien snel gegaan”, stelt Messe Stuttgart. “EUV-lasers staan nu steeds meer in het middelpunt van de belangstelling.”

Breed scala

“De afgelopen jaren zijn onderwerpen als digitalisering, automatisering en AI-ondersteunde productieprocessen ook belangrijker geworden. Lasers zetten hun sterke punten in als multifunctionele, flexibele gereedschappen en openen steeds meer toepassingsgebieden. Moderne productieprocessen in de batterijproductie, medische technologie of de halfgeleider- of zonne-energie-industrie vertrouwen op lasers.”

Om rekening te houden met het brede scala aan potentiële toepassingen, heeft Messe Stuttgart besloten om het thema “materiaalbewerking met de laser in een industriële omgeving” te gebruiken en “doelgericht te versterken op haar eigen gevestigde evenementen”.

Dit betekent dat Lasys niet langer zal worden georganiseerd als een op zichzelf staande beurs. De laatste editie van deze internationale vakbeurs, die zich richt op systeemoplossingen voor de materiaalbewerking met behulp van laser, was in juni 2022..

In juli werd al bekend dat de Duitse vakbeurs Metav voortaan wordt ondergebracht bij Nortec in Hamburg.

‘Nog steeds erg belangrijk’

Lasers, optica en fotonica zijn overigens nog steeds erg belangrijk voor Messe Stuttgart. “We willen onze netwerken gebruiken om onze contacten om te zetten en deze onderwerpen een platform te geven dat ze verdienen.”

Messe Stuttgart plant speciale gebieden en technische programma-inhoud op andere beurzen en tentoonstellingen, zoals Quantum Effects, Nortec, AMB, Vision, TecStyle Visions, wetec en Moulding Expo, zegt Sebastian Schmid, vice president Messe Stuttgart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven