Nieuws

Nieuwe productiehal bij Boessenkool

1
Boessenkool hal
de nieuwe productiehal van de Osse group op het terrein van Machinefabriek Boessenkool in aanbouw. 1 augustus a.s. volgens de planning in vol bedrijf.

Eind juli worden de machines geplaatst en ingeregeld, 1 augustus gaat de productie volop van start in de nieuwste aanwinst van de Osse Equipment Manufacturing Group: een serieuze productiehal van 50 m lang, 30 m breed en 16 m hoog op het terrein bij Machinefabriek Boessenkool. In september zal de hal helemaal voltooid zijn, dus inclusief inpandige kantoorruimen en algehele afwerking.

In de nieuwe hal zullen met name vliegwielen en andere onderdelen gefabriceerd worden die nodig zijn om een systeem te laten werken waarmee energie kan worden opgeslagen en wat ook als een zo genoemd ‘peakshaving’ systeem kan functioneren. Perfect om de variaties in iedere energieproductie op te vangen. Zoals bekend neemt de winning van duurzame energie uit bijvoorbeeld zonnewarmte en windenergie hand over hand toe. Opslag van die energie voor later gebruik is vaak nog een probleem. Het nieuwe systeem wat in de hal van de O.E.M. Group gemaakt gaat worden kan grote vermogens, tot 1 MW, energie opnemen en terugleveren. Dat wil zeggen per vliegwiel circa 20% van het vermogen van een moderne utilitaire windmolen. De opgeslagen energie kan in één keer worden ontladen of gedurende langere tijd met een capaciteit van 30 kWh. Grotere producenten van wind en/of zonne-energie zoals de energiemaatschappijen en grote energie gebruikende productie-plants  in heel Europa zijn bijzonder geïnteresseerd voor afname van het peakshaving en opslagsysteem.

Equipment

De hal wordt uitgerust met de nieuwste machines en apparatuur. Er komt o.a. voor de vliegwielsystemen een FAT proefstand (Factory Acceptance Testen). Verder een grote Hankook carrouseldraaibank type VTC 40/55 met een draaidiameter van 5,5 m, een draaihoogte van 3 m en een productgewicht van 60 ton. En uiteraard de nodige bovenloopkranen om de producten door de productie routing te kunnen loodsen: twee kranen van 30 ton, samen goed voor 60 ton hijscapaciteit. Daarnaast wordt de hal ingericht met de nodige assemblage plekken op een zodanige manier dat de vliegwiel systemen efficiënt en gecontroleerd in serie gebouwd kunnen worden.

‘Peakshaving’ van eigen energieafname

De eigen productie heeft een nogal grillige behoefte aan energie. Uiteraard wordt daarom voor de eigen productie een eigen vliegwiel systeem geplaatst. Dat drukt de kosten voor energie consumptie aanzienlijk. Tegelijk is daarmee voorzien in een operationeel demonstratie model, want zien is geloven. Geïnteresseerde bedrijven met een grillige energieconsumptie zijn dus welkom om de mogelijkheden van het systeem te komen bekijken in de praktijk en de toepassing ervan in hun situatie te bespreken met de specialisten van S4 Manufacturing  onder welke naam de systemen gebouwd gaan worden.

1 reactie op “Nieuwe productiehal bij Boessenkool

  1. […] S4 Energy laat zijn Kinext-vliegwielen produceren bij Boessenkool en installeert op het het terrein van de Almelose machinefabriek een functioneel showmodel. Het vliegwiel vlakt de pieken in het elektriciteitsverbruik af en drukt zo de energiekosten voor Boessenkool, schrijft Metaal Magazine. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven