Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe precisiedraaibank Weiler

Op het 8 inch kleuren beeldscherm zijn op eenvoudige wijze programmeerondersteuningen te gebruiken (foto: Weiler/Laagland)

De nieuwe Weiler Condor VC plus is een compacte, conventionele precisiedraaibank met  800 mm draailengte tussen de centers en een omloopdiameter boven het bed van 360 mm. Het toerentalbereik is van 30 rpm tot 4000 rpm.

Het verspanende vermogen komt voort uit een aandrijving met 10,5 kW en een hoofdspil met een 56 mm boring. De nieuwe besturing  VC plus vereenvoudigt talrijke proces stappen: toerentallen en voedingen kunnen gemakkelijk worden gewijzigd via een potentiometer, constante snijsnelheden kunnen met toerentalbegrenzing worden ingesteld en de technologiegegevens kunnen voor 99 gereedschappen worden opgeslagen.Op het 8 inch kleuren beeldscherm zijn op eenvoudige wijze programmeerondersteuningen te gebruiken. Bijvoorbeeld tegen meervoudige aanslagdraaien waarbij de eindpositie middels teach in ingesteld kan worden, en ondersteuning bij het draaien van een kegelvorm. Optioneel is de Condor VC plus leverbaar met het nieuwe Lehrer-IdentifikationS-System  (e-LISSY), geschikt voor het gebruik op scholen en opleidings omgevingen, en met het energiebesparende e-TIM systeem. Laagland vertegenwoordigt Weiler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven