Nieuwe portaalfrezer voor Betech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe portaalfrezer voor Betech

Betech Group heeft een grote 5-assige portaalfreesmachine van Bray aangeschaft. Daarmee breidt het bedrijf zijn machinepark uit met meer 5-assige freescapaciteit. Ook zorgt het voor een groter bewerkingsoppervlak dan voorheen, in combinatie met hoge nauwkeurigheid, simultane bewerking en een kortere cyclustijd.

Met de nieuwe portaalfreesmachine stelt Betech Group een sprong in efficiency en simultane bewerking te maken. Het bewerkingsoppervlak van max 2.200 mm x 4.000 mm x 600 mm zorgt voor een forse uitbreiding van het 5-assige bereik.

Zo kan een grote serie complexe freesdelen waarbij een 5-assige bewerking noodzakelijk is, nu geproduceerd worden zonder robot. Dit bij een hogere stabiliteit en nauwkeurigheid.

‘Vraag naar precisie’

5-assig simultaan frezen bespaart bovendien in cyclustijd en het aantal opspanningen wat nodig is om een product te maken.

“Gezien de toenemende vraag naar zo hoog mogelijke precisie bij kunststof onderdelen is dit een grote toegevoegde waarde”, aldus Betech.

In de vestiging in Groningen worden met behulp van 25 CNC-machines technische kunststoffen bewerkt door middel van onder andere draaien, frezen en laseren.

Daarnaast worden assemblagewerkzaamheden, als lassen, lijmen en het aanbrengen van inserts en helicoils, intern uitgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven