Nieuwe plasmasnijders voor De Boer Snijbedrijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe plasmasnijders voor De Boer Snijbedrijf

Deltatex 3D plasma 5530 met Smart Bevel 360A ((links) en Deltatex 3D plasma 5530 met Smart Bevel 280A (rechts) (afbeeldling Koike).

De Boer Snijbedrijf heeft investeringsprogramma Plasma 2.0 in werking gezet. Dat betekent onder meer aanpassingen aan de snijhal (met bovenloopkranen) en uitbreiding van de bestaande plasmasnijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) met nog eens 2 Koike plasmasnijmachines.

De 2 nieuwe plasmasnijmachines van Koike, die in het laatste kwartaal van 2020 komen, zijn van het type Deltatex 5500. De raillengte van 30 m per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7m.

Koike SmartBevel

Beide machines zijn uitgerust met de nieuwste 3D-plasmasnijtechnologie Koike SmartBevel met Kjellberg plasmabronnen van respectievelijk 360A en 280A.

Voor het markeren is op beide machines gekozen voor REA Jet DOD-matrixprinters voor het genereren van onder meer QR-codes en barcodes.

Naast de extra autogeentoorts (tot 150 mm) op de 280A machine zijn beide machines uitgevoerd met Herr snijtafels en 12.000 m3/uur stoffilters. Alles wordt aangestuurd door Sigmanest software.

De Boer Snijbedrijf en De Boer Staal

De Boer Snijbedrijf is – net als De Boer Staal – gevestigd in Uitgeest. Zij werken nauw samen.

De Boer Staal is een groothandel in plaatstaal en (Holland) profielen en heeft een ruime hoeveelheid staal in diverse afmetingen, kwaliteiten en dikten in het assortiment, voor onder meer de scheepsbouw

De Boer Snijbedrijf is gespecialiseerd in het snijden van staal en RVS in elke gewenste vorm en levert autogeen, plasma of laser gesneden snijwerk in dikte variërend van 0,5 tot 750 mm.

Koike Europe

Koike Europe is een 100% dochteronderneming van het 101-jarige familiebedrijf Koike Sanso Kogyo, dat wereldwijd productievestigingen heeft.

Bij Koike Europe worden de machines voor het Emea-gebied ontworpen, geproduceerd en geassembleerd. Vanuit de hoofdvestiging in Zaandam wordt ook alle service gecoördineerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven