Nieuwe ontwerp-/simulatie-software voor AM • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ontwerp-/simulatie-software voor AM

Altair heeft op de Formnext een nieuwe ontwerp- en simulatie-oplossing geïntroduceerd voor additive manufacturing-processen. Altair Inspire Print3D stelt ontwerpers, engineers en productiespecialisten in staat om efficiëntere ontwerpen te maken, te evalueren en te optimaliseren, voor het produceren daarvan met een 3D-printer.

Inspire Print3D is intuïtief te gebruiken ontwerp- en simulatiesoftware voor het produceren van onderdelen via de ‘laser melting’ (SLM) 3D-printmethode. Deze thermomechanische oplossing stelt ontwerpers en engineers in staat om onderdelen in kortere tijd te ontwikkelen en voor te bereiden voor het AM-proces.

Ontwerpers kunnen voortaan met dezelfde software ontwerpen maken en optimaliseren voor de eisen en procesvariabelen voor het produceren ervan, stelt Altair. Dat bespaart ze veel tijd in vergelijking met de traditionele iteratieve simulatiecycli voor de printopbouw, afkoelen, nabewerken en terugveren (‘springback) van onderdelen. Tevens maakt Inspire Print3D ontwerpen mogelijk met minder supports, die optimaal zijn af te stemmen op de gebruikte 3D-printer.

Met Inspire Print3D krijgen ontwerpers en engineers snel inzicht in mogelijke productiefouten, zoals vervorming, delaminatie en oververhitting. Daardoor zijn deze voor het printen al te corrigeren, aldus Altair. Tevens kunnen zij met geavanceerde thermomechanische simulaties de benodigde nabewerkingen en kostbare optimalisatieslagen verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven