Nieuwe muntpersen voor Duitse munt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe muntpersen voor Duitse munt

De Staatlichen Münzen Baden-Württemberg heeft vorige maand bij Schuler Group 4 nieuwe machines besteld om muntstukken te produceren. Het grootste muntbedrijf van Duitsland zal op de machines muntstukken van 1 eurocent tot 2 euro gaan persen.

De 4 persen vervangen de oude machines die al meer dan 25 jaar in gebruik zijn. Het muntbedrijf gaat 3 machines op de locatie in Stuttgart plaatsen en de andere in Karlsruhe.

850 munten/min

De 150-tons horizontale muntautomatenpersen uit de MRH-serie hebben een uitvoersnelheid van maximaal 850 munten per minuut. Schuler stelt de enige aanbieder van dit systeem wereldwijd te zijn.

De 150-tons horizontale muntautomatenpers heeft een uitvoersnelheid van maximaal 850 munten per minuut (foto’s: Schuler).

Bovendien heeft Schuler de opdracht gekregen om een MRV 150 Ringmaster- pers te moderniseren. 

Deze machine, die ook in Stuttgart staat, kan zowel worden gebruikt voor het slaan als voor het samenvoegen van bimetalen munten of ponsvormen. De pers kan ook de kern en de rand van gebruikte bi-metalen munten van elkaar scheiden.

Muntbedrijf

De Staatlichen Münzen Baden-Württemberg hebben 80 werknemers en produceren ongeveer 40% van de Duitse euromunten. De locatie in Stuttgart bestaat bijna 650 jaar en werd in 1827 samengevoegd met de munt van Karlsruhe. 

Beide staat onder toezicht van het ministerie van Financiën van Baden-Württemberg en slaan namens dit orgaan de munten op. De Deutsche Bundesbank brengt de munten in omloop. 

Het muntgeld uit Stuttgart en Karlsruhe is te herkennen aan de reliëfletters F en G.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven