Nieuwe lijn voor AVK reparatieklemmen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe lijn voor AVK reparatieklemmen

AVK Nederland in Vaassen hield op donderdag 8 maart open huis voor klanten, leveranciers, medewerkers en familieleden. Reden van dit open huis was de nieuwe productielijn voor reparatieklemmen, die door heel Europa hun weg vinden.

Er is in de nieuwe productielijn geïnvesteerd vanwege een centralisatie van producten bij de verschillende AVK productievestigingen wereldwijd. Hendrik Kwakkel, managing director van AVK Nederland:  “Alles draait in deze sector om de kostprijs. Een deel van de productie van andere producten is van Nederland naar Polen verhuisd. In Vaassen is nu gekozen voor de Europese productie van de reparatieklemmen. De Engelstalige landen (inclusief USA en Canada) worden voorzien vanuit het Verenigd Koninkrijk, terwijl een fabriek in Maleisië zorgt voor het Aziatische deel. Wereldwijd is AVK actief in 35 landen met 50 vestigingen en zo’n 3.000 medewerkers.”

 AVK nieuwe productie

Wat opvalt is dat alle machines van de nieuwe productielijn dezelfde kleuren hebben. Dat geeft eenheid en rust in de productie (foto’s Paul Quaedvlieg, kijk hier voor meer foto’s van het open huis bij AVK)

 

De productielijn bestaat uit enkele excenterpersen tot maximaal 160 ton, een kantbank, een snijbank en een rollenbaansysteem. Er is een geïnvesteerd in een lasrobotcel, maar ook nog een aparte ruimte waar handmatig wordt gelast. Kwakkel: “Vanaf juni 2011 zijn we bezig geweest om deze lijn in te richten. In januari van dit jaar was alles klaar. De reparatieklemmen worden gemaakt in verschillende afmetingen (diameter) en zijn grotendeels van roestvast staal. Na het lassen van de verschillende componenten zijn de lassen vatbaar voor corrosie, waardoor de gelaste onderdelen worden gepassiveerd.”

 

De sectoren waar AVK actief is, zijn vooral water, gas, riool en ‘fire fighting’, zeg maar alles op het gebied van brand en brandpreventie. Kwakkel: “Zo’n 70% van onze producten gaat naar de watersector, zo’n 20% naar de gassector en de rest is riool, brandpreventie en bluscomponenten. Veel klanten op dit open huis komen ook uit deze sectoren. Denk hierbij aan de provinciale en lokale water- en gasleveranciers.” In totaal zijn er zo’n 300 bezoekers geweest op het open huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven