Nieuwe lassers door leerwerkproject • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe lassers door leerwerkproject

Raymond Brand (Haprotech), Hans Peters, Pieter Schoonderbeek (IJmond Werkt!) en wethouder Arjen Verkaik (Velsen) tussen de geslaagden: Omar El Tayyib, Nader Salehi en Hossein Fazlipour. Niet op de foto maar wel met een diploma en een contract op zak: Ahmad Obeid, Achmed Nasim, Mehdi Kalantari en Mehmet Simsek (foto: Haprotech).

In Velzen-noord heeft een groep kandidaten het lasdiploma behaald. Zij volgden de opleiding die Haprotech Lasopleidingen in samenwerking met IJmond Werkt! eerder dit jaar is gestart.

De lasopleiding is een leerwerkproject om kandidaten uit de wet Werk en Bijstand (WBB) om te scholen tot lasser en vervolgens duurzaam aan het werk te helpen.

Van de acht gestarte deelnemers, allen voormalig statushouder, zijn inmiddels zeven kandidaten succesvol opgeleid en bemiddeld naar een werkgever in de regio.

‘Krapte arbeidsmarkt aanpakken’

Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking complimenteerde Arjen Verkaik, wethouder van de gemeente Velsen, alle deelnemers voor hun inzet en het behaalde resultaat.

“Dit resultaat laat eens te meer zien dat deze vorm van publiek-private samenwerking één van de oplossingen kan zijn om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken, zonder de sociale aspecten uit het oog te verliezen.”

In januari start er als het goed is weer een dergelijk traject. Haprotech heeft regelmatig van dit soort projecten, zowel voor statushouders als voor andere kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt.
Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven