Nieuwe huurder Brainport Industries Campus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe huurder Brainport Industries Campus

Max Marinissen van FullFact (links) in de in aanbouw zijnde BIC (foto: Brams Saeys).

Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven krijgt steeds meer vorm. Na ‘toppers’ als Yaskawa en DMG Mori is het nu de beurt aan FullFact uit Den Bosch, die vierkante meters gaat afnemen.

Het bedrijf, dat software produceert waarmee bedrijven de productiviteit van hun machinepark kunnen vergroten, verhuist per 1 september naar BIC. De onderneming betrekt met haar 15 medewerkers 200 vierkante meter ruimte in het Atrium.

Fullfact gelooft in het Campus-concept. “Hier komt een groot aantal innovators met focus op de maakindustrie samen”, aldus managing director Max Marinissen.

‘Samen meer bereiken’

“We verwachten dat deze samenwerkingsvorm voor veel exposure zorgt en bijdraagt aan de positionering van FullFact als leverancier van innovatieve oplossingen in de maakindustrie.”

Hij vindt dat de hele omgeving er innovatie en maakindustrie ademt. “Met de daar gevestigde bedrijven kunnen we gezamenlijk meer bereiken.”

FullFact levert de OEE Toolkit (Overall Equipment Effectiveness), een softwareprogramma waarmee productiebedrijven rendementen en productieverliezen van hun lijnen inzichtelijk kunnen maken. 

DMG Mori en Yaskawa

DMG Mori opent in het derde of vierde kwartaal een locatie in de BIC. In deze vestiging zullen diverse onderling verbonden machines live draaien om zo Industrie 4.0 aanschouwelijk te maken, ook mede voor scholingsdoeleinden.

Yaskawa Benelux gaat per 1 december 2018 naar de Brainport Industries Campus. Zij nemen 1.000 vierkante meter af in het Atrium.

Anteryon wordt overigens de eerste huurder van het BIC. Deze Eindhovense lenzen- en laserproducent verhuist in augustus met 160 medewerkers en huurt er 3750 vierkante meter, waarvan 1850 vierkante meter clean room.

Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. Op een totale oppervlakte van 200 hectare, wordt een derde deel bebouwd met vijf grote bedrijfspanden.

“Elk pand beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk”, stellen de initiatiefnemers.

‘Internationale showcase’

De BIC is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC. Het is een samenwerking met de gemeente Eindhoven, Brainport Industries, de provincie Noord-Brabant en De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

De partners willen de Eindhovense campus laten uitgroeien tot “een internationale showcase die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven