Nieuwe hal Boessenkool volop in bedrijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe hal Boessenkool volop in bedrijf

De ‘Prelude’ is ’s werelds grootse Floating Liquefied Natural Gas (FLNG) faciliteit (foto: Shell)

De nieuwe constructiehal van Machinefabriek Boessenkool die voor de zomervakantie in bedrijf werd genomen is inmiddels meer dan bezet met nieuwe projecten. Zoveel dat er inmiddels in ploegendiensten wordt gewerkt om alle opdrachten op tijd af te krijgen.

Voor Shell heeft Boessenkool inmiddels de eerste producten voor een grote offshore floating facility afgeleverd. Momenteel worden in de nieuwe hal onderdelen voor het tweede project van de offshore floating facility ‘Prelude’ geproduceerd. De ‘Prelude’  meet 200.000 ton, is bijna een halve km lang en torent meer dan 90 meter boven de zeespiegel. De FLNG (Floating Liquefied Natural Gas) gaat zo’n 200 km uit de noordwestkust van Australië natuurgas uit de zeebodem exploiteren in een hoeveelheid die groter is dan een wereldstad als Hong Kong verbruikt. Per schip kan het vloeibaar gemaakte gas dan wereldwijd worden getransporteerd  zonder dure leidingsystemen.

Elektrische tractor

In de nieuwe productiehal van Boessenkool is ook een prototype van de onlangs geïntroduceerde Multi Tool Trac (MTT) gefabriceerd. De MTT is een 100 % elektrische tractor en is inmiddels genomineerd voor de ‘Bronzen Sikkel’, een innovatieprijs van Agrotechniek Holland.

Apparatuur                                        

De constructiehal van 45 (L) x 29 (B) x 21 (H) meter is uitgerust met veel nieuwe technieken en machines. In de hal zijn onder andere een lasrobot met clading cel techniek en een kolom lasmachine waarmee onder poederdek wordt gelast te vinden. Daarnaast staat er testapparatuur waarmee de treksterkte van diverse werkstukken kan worden getest. Een zelfgebouwde trekbank voor treksterkten tot 1.500.000 kg. en een eenvoudiger trekanker voor testen tot 80.000 kg behoren tot de testapparatuur. Twee bovenloopkranen met een hijshoogte van 13,5 meter met samen een hijscapaciteit van 120 ton, brengen de vaak zware werkstukken op exact de juiste stand in de bewerkingsmachines.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven