Nieuws

Nieuwe golfsoldeermachine voor Rommens

Rommens, producent van elektronische componenten en printplaten uit Bergen op Zoom, heeft een nieuwe golfsoldeemachine aangeschaft. Exmore heeft een Seho 2340 mogen leveren. Dit is een volledig stikstofmachine, die loodvrij kan solderen en VOC-vrij kan fluxen. Bij Rommens staat de eerste die in de Benelux is uitgeleverd.

Met de machine is het mogelijk om complexere producten te assembleren en de kwaliteit van de huidige producten te verbeteren. Met een grotere range kan de techniek van golfsolderen worden toegepast. Daarnaast kan Rommens nu ook loodvrij produceren, dat overigens vanaf juli 2006 verplicht is bij levering aan eindgebruikers binnen de EU.

Om loodvrij te kunnen solderen is de machine voorzien van een actieve koelunit. Hierdoor kan de loodvrije verbinding geconditioneerd worden afgekoeld, waardoor deze een betere kwaliteit krijgt. Rommens kan binnen een dag wisselen van loodvrij naar loodhoudend solderen en andersom.

De nieuwe machine is tevens voorzien van een transportsysteem, dat de printen door de machine terugvoert naar de voozijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven