Nieuwe F&G-lashelmen Esab • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe F&G-lashelmen Esab

Esab Welding & Cutting Products onthult haar F&G-assortiment lashelmen. Het gaat om de F20, G30, G40 en G50, die met hun opklapbare vizieren bescherming bieden bij las-, snij- en slijptoepassingen.

Met de eenvoud en het hoge beschermingsniveau van de F20, de veelzijdigheid van de G30 en de grote binnenvizieren van de G40 en de G50, in het F&G-assortiment lashelmen biedt Esab een veelzijdige range aan las- en slijphelmoplossingen. Alle modellen worden geleverd met een Air-optie voor een optioneel Esab PAPR-systeem (Powered Air Purifying Respirator = elektrische luchtzuivering).

10-kleurenvizier

De F20 is een helm met vast vizier waarvan het lichtgewicht omhulsel en comfortabele hoofddeksel de basis vormt voor de F&G-lijn. De F20 is voorzien van een 10-kleurenvizier van mineraal glas om te lassen en is verkrijgbaar in zichtveldopties van 60 x 110 mm of 90 x 110 mm. Een beschermend plastic vizier biedt gezichtsbescherming als het vizier opengeklapt is.

De G30-helmen (geschikt voor zowel lassen als slijpen) zijn voorzien van een groot binnenvizier (155 x 170 mm) en een opklapbaar buitenvizier zodat de gebruiker vizieren kan combineren en verschillende verduisteringsniveaus kan creëren.

Verduisteringsniveaus combineren

Het binnenvizier heeft verduisteringsniveaus helder, 2, 3 en 5, met verduisteringsniveaus 5, 8 en 10 voor het buitenste vizier. Zo kunnen gebruikers voor het schakelen tussen plasmasnijden en lassen een binnenverduisteringsniveau van 5 en een buitenverduisteringsniveau van 5 selecteren voor een gecombineerd verduisteringsniveau van 10.

Bij lassen en slijpen wordt het met een opklapbaar buitenvizier met verduisteringsniveau 10 en een helder binnenvizier eenvoudig om te lassen, het vizier omhoog te klappen en met het heldere vizier te slijpen.

Bovendien komt het buitenvizier niet naar beneden om het binnenvizier volledig te bedekken, waardoor een klein zichtveld voor het plaatsen van de las mogelijk is.

Als de las eenmaal is opgezet, is slechts een kleine kanteling van het hoofd nodig om op het gecombineerde verduisteringsniveau te lassen.

Zware lasomgevingen

De robuuste G40 en G50, voor gebruik in zware lasomgevingen waar gelast, gesneden en geslepen wordt, bevatten een groot, helder binnenvizier.

De G40 is voorzien van gefixeerd mineraal glas met 10 verduisteringsniveaus in het opklapbare vizier met zichtveldopties van 60 x 110 mm of 90 x 110 mm.

De G50 heeft een automatisch verduisterend filter (ADF) van 97 x 47 mm op zonne-energie in het opklapbare vizier dat zich aanpast tussen verduisteringsniveaus 9 tot 13.

Esab

Het Engelse Esab Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Het bedrijf nam eerder dit jaar de lasactiviteiten met bijbehorende productielocaties van Sandvik over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven