Nieuwe enkel- en centric spanner van Schunk voor geautomatiseerd laden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe enkel- en centric spanner van Schunk voor geautomatiseerd laden

Voor een snelle set-up zijn de spanners in deze toepassing gemonteerd op de spantoren met het nulpuntspansysteem VERO-S van Schunk. (foto's: Schunk)
Speciaal voor het geautomatiseerd laden van machines breidt Schunk zijn standaardprogramma nu verder uit: de spanners Schunk Kontec KSC-F met vaste klauw hebben een snelle instelling van het spanbereik, een platte constructie en een laag gewicht.

 

Ideale voorwaarden om werkstukken op palletsystemen en in paletmagazijnen automatisch te verwerken. De drie grootten KSC-F 80, KSC-F 125 en KSC-F 160 zijn ontwikkeld voor de gangbare palletmaten 320 x 320 mm, 400 x 400 mm en 500 x 500 mm. De 160°-snelspanning zorgt ervoor dat werkstukken binnen een seconde nauwkeurig met de momentsleutel gespannen zijn en de spanner veilig vergrendelt. Al bij een relatief laag draaimoment biedt de spanner hoge spankrachten. Omdat de spanning door middel van trekken wordt aangebracht, beperkt dit de belasting op het basiselement. De spanners zijn hierdoor ideaal voor gebruik bij het nulpuntspansysteem Schunk Vero-S. Met hun keerklauwen zijn de spanners afhankelijk van hun grootte geschikt voor spanwijdten tussen 0 – 192 mm, 0 – 308 mm of 0 – 434 mm.

Centric spanner met ingekapselde aandrijving

Ook bij de centric spanners Schunk Kontec KSC wijzigt Schunk het programma naar boven. Naast de grootten 80 en 125 is het multitalent nu ook verkrijgbaar in grootte 160 met een lengte van 280 mm en hoge spankrachten van maximaal 50 kN. Dit maakt een afzonderlijk stempelstation voor vormvolgend spannen overbodig. Een voorgespannen en spelingvrij centraal lager en een extra ingebouwde glijder garanderen een herhaalnauwkeurigheid van +/- 0,015 mm en maken een precieze bewerking van de eerste en tweede kant in een spansysteem mogelijk. De volledig ingekapselde aandrijving en een geïntegreerde spaanafvoer zorgen ervoor dat het proces buitengewoon nauwkeurig wordt uitgevoerd met minimale slijtage. Dankzij het klauwensnelwisselsysteem is het mogelijk om werkstukspecifieke klauwen met enkele handgrepen te wisselen en een breed assortiment aan werkstukken te verwerken.
Met een beweging van 160° wordt het werkstuk in minder dan een seconde nauwkeurig in de enkelspanner Schunk Kontec KSC-F gespannen.

Groot assortiment spanklauwen

De nieuwe spanners  Kontec KSC en KSC-F sluiten naadloos aan op Schunk’s systeem voor het zeer efficiënt spannen van werkstukken. Zo kunnen de spanbouten van het nulpuntspansysteem VERO-S direct in het basiselement van de spanners worden gemonteerd. In combinatie met het nulpuntspansysteem kunnen zij binnen een seconde en met maximale herhaalnauwkeurigheid op de machinetafel worden gewisseld. Op de spanners KSC en KSC-F  kunnen in een handomdraai de meest uiteenlopende klauwen uit het standaard klauwenprogramma voor stationaire werkstukspanning van Schunk worden gemonteerd, wat resulteert in een hoge mate van flexibiliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven