Nieuwe energielijst voor investeringsaftrek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe energielijst voor investeringsaftrek

Bedrijven die in 2011 investeren in energiebesparing of in bedrijfsmiddelen die duurzame energie opwekken, kunnen via de Energie-investeringsaftrek (EIA) fiscale steun ontvangen van de overheid. Het beschikbare budget is voor 2011 € 151 miljoen.

Ten opzichte van de regeling van 2010 zijn er enkele wijzigingen. De vennootschapsbelasting wordt verlaagd naar 25% en het EIA-percentage wordt verlaagd naar 41,5%. Met de EIA krijgt een ondernemer gemiddeld zo’n 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

 

Nieuwe lijst

De energielijst van de EIA wordt per 1 januari 2011 weer vernieuwd, zie de bijlage:

 

 Energie en Bedrijven – Energielijst 2011.

 

Er staat een aantal nieuwe technieken op de energielijst, zoals het faseovergangsmateriaal dat de warmte- en koudebehoefte van bedrijfsgebouwen vermindert omdat het warmte kan opnemen en afstaan. Daarnaast is een groot aantal technieken gewijzigd. Een voorbeeld hiervan is de verruiming van de omschrijving voor de biogasopwaardeerinstallatie, waardoor nu het opwaarderen van biogas naar vloeibaar biomethaan in aanmerking komt voor EIA. Ook is de omschrijving van de energiezuinige scheepsmotor uitgebreid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven