Nieuwe directeur Makino in onder meer Benelux • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directeur Makino in onder meer Benelux

Bert Kleinmann (foto: Makino).

Bert Kleinmann is de nieuwe algemeen directeur van Makino GmbH. Hij is daar verantwoordelijk voor de verkoop-, applicatie- en serviceactiviteiten van het Japanse moederbedrijf in Duitsland, de Benelux-landen, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Om de klanttevredenheid te vergroten, zet hij in op het gebruik van digitale tools, het versnellen van aftersales-service, preventief onderhoud en efficiëntere interne processen.

Met zijn decennialange managementervaring in de sector van de CNC-bewerkingsmachines brengt Kleinmann een enorme kennis uit de sector mee, die zal helpen Makino GmbH naar het volgende niveau te tillen, stelt het bedrijf. Hij heeft 20 jaar ervaring als algemeen directeur van Matsuura.

Bij Makino Europe

Makino GmbH is gevestigd in het hoofdkantoor en technologiecentrum van Makino Europe GmbH in Kirchheim unter Teck, ten zuidoosten van Stuttgart. Makino Europe heeft Kleinmann per 1 oktober benoemd tot algemeen directeur van Makino GmbH.

Kleinmann heeft een aantal speerpunten opgesteld. “Ten eerste zullen we prioriteit geven aan klanttevredenheid. En ten tweede zullen we onze verkoopactiviteiten in Duitsland intensiveren om dichter bij onze klanten te komen.”

‘Verbeterpotentieel’

Hij ziet verbeterpotentieel op verschillende gebieden. “We willen onze aftersales-service versnellen, onze klanten beter leren begrijpen en nauwere relaties met hen onderhouden, niet in de laatste plaats door de inzet van digitale tools.”

Preventief onderhoud en efficiëntere interne processen zijn twee andere gebieden waaraan Kleinmann prioriteit gaat geven om de klanttevredenheid te vergroten.

‘Concurrentievoordelen’

Hij wil met Makino GmbH de “voorkeurspartner zijn voor toonaangevende bedrijven in een verscheidenheid aan hoogproductieve industrieën”. “Door hand in hand te werken met dergelijke ambitieuze klanten kunnen wij concurrentievoordelen veiligstellen en behalen in deze markten.”

‘Creëren excellente organisatie’

In de sterk concurrerende markt voor high-end horizontale, verticale en 5-assige bewerkingscentra en EDM (vonkverspanen), ziet Kleinmann vanuit zijn ervaring een tweezijdige benadering als enige weg vooruit . “Mijn missie is het creëren van een excellente organisatie in lijn met de producten die wij maken.”

Laagland

Laagland heeft sinds november 2020 de exclusieve vertegenwoordiging van het gehele machineprogramma van Makino voor de Nederlandse markt.

Het programma omvat 4- en 5-assige horizontale bewerkingscentra, 3- en 5-assige verticale bewerkingscentra en EDM zinkvonk-, draadvonk- en vonkboormachines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven