Nieuwe cycloonvonkenvanger van Plymovent • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe cycloonvonkenvanger van Plymovent

Plymovent toonde op de Welding Week in Antwerpen een nieuw type cycloonvonkenvanger waarmee lasrookafzuigsystemen worden beschermd tegen het risico op brand. Deze SparkShield is een compacte in-line vonkenvanger die weinig tot geen vloeroppervlak inneemt.

Alle las- en snijtoepassingen vormen een potentieel brandgevaar. Daarom heeft Plymovent (voorheen Lucom) met een vestiging in Breda, de SparkShield ontwikkeld. De SparkShield is een compacte in-line vonkenvanger die weinig tot geen vloeroppervlak inneemt. Het ontwerp zorgt ervoor dat spatten, las- en snijvonken worden verwijderd met een efficiency van bijna 100%. De SparkShield beschermt niet alleen lasrookafzuigsystemen tegen spatten, vonken en sigarettenpeuken, maar verlengt ook in aanzienlijke mate de levensduur van de filterpatronen.

 

SparkShield vonkenvanger Plymovent

Plymovent toonde de nieuwe Sparkshield in-line vonkenvanger tijdens de Welding Week (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze fotoreportage van de Welding Week)

 

De SparkShield is zo ontworpen dat onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd. Bij bestaande producten in de markt is dat meestal niet het geval. Rondom kunnen inspectieluiken worden geplaatst. Deze maken het mogelijk om binnen in het leidingwerk te kijken en te controleren of reiniging noodzakelijk is. Twee klembanden zorgen ervoor dat de deelbare behuizing van de SparkShield heel eenvoudig kan worden geïnstalleerd, gedemonteerd en onderhouden.

 

Kijk hier voor een filmpje van de Sparkshield in-line vonkenvanger

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven