Nieuwe CNC-Netlink ERP op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CNC-Netlink ERP op Metavak

CNC-Netlink biedt voor zowel plaatverwerkende als verspanende metaal- en kunststofverwerkende bedrijven van vijf tot 250 medewerkers een geheel nieuwe, geïntegreerde IT-oplossing. MKB’ers ontkomen niet aan de uitdaging om meer rendement uit hun proces te halen. Door het aanbieden van ERP op maat kan CNC-Netlink deze ondernemers nu helpen.

Verspanende bedrijven gebruiken voor de aansturing van hun proces CAD/CAM, ERP, PLM, CRM, PDM, NC-programmering en postprocessoren. CNC-Netlink heeft de diversiteit aan systemen en informatie geïntegreerd in Netlink ERP. Netlink ERP biedt een integrale IT-automatisering, inclusief de koppeling met de financiële administratie met bedrijfsadministratie-software AccountView. Gekoppelde systemen kunnen eenvoudiger en met minder mensen functioneren. Zowel bij bedrijven zonder geautomatiseerde productie als ook bedrijven die daar naar toe groeien of reeds geautomatiseerd zijn. Vanuit de directiekamer kan het volledige proces gelezen worden en kan men zich richten op de doorontwikkeling van de organisatie.

 CNC-Netlink op Metavak

De diversiteit aan IT-systemen bij een metaalbedrijf is te integreren in de nieuwe Netlink ERP (bron: CNC-Netlink)

 

CNC-Netlink is een initiatief van Jan van der Linden (directeur van Auto-Cell) in samenwerking met Maschinenbau Lienenbrügger GmbH. Auto-Cell is een systeemintegrator die zich profileert als turnkey-leverancier van flexibele automatisering voor verspanende bedrijven. De Nederlandse ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun processen meer rendement te laten opleveren en tegelijk hun kostprijs te verlagen, zo stelt Jan van der Linden. “Ze moeten met minder mensen en meer automatisering meer presteren dan nu het geval is.”

 

Frisse aanpak

Veel kleine en middelgrote bedrijven zijn nu zover dat ze daar ERP voor willen gaan gebruiken, signaleert de onlangs aangetreden directeur van CNC-Netlink Hans Derks, die vijftien jaar ervaring in de CAD/CAM-business meebrengt. “Zij waren altijd terughoudend door negatieve verhalen over implementaties, waarbij bedrijven zich overgeleverd voelden aan hun ERP-leverancier. “De administratie komt met veel moeite en inzet op orde, maar de planning wordt veelal nog in Excel gedaan.” Door de frisse aanpak van CNC-Netlink moet die weerstand worden weggenomen. “Dit doen wij door middel van een nauwe samenwerking met onze opdrachtgever. Daarnaast bieden wij branchespecifieke ERP aan. ERP alleen is echter niet voldoende. Je moet de processen goed kunnen monitoren en verstandig kunnen besturen. Voor die deelprocessen bieden wij volledig geïntegreerde oplossingen.”

De nieuwe ERP-software van CNC-Netlink wordt voor het eerst getoond op de Metavak in Gorinchem.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven