Nieuwe CEO voor Lantek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CEO voor Lantek

Lantek benoemt een nieuwe CEO. Het is Alberto López de Biñaspre Maurolagoitia. Het bedrijf dat de digitale transformatie van ondernemingen in de plaatstaal- en metaalindustrie begeleidt, wil met deze benoeming de leidende positie op de markt consolideren en de sterke betrokkenheid bij de digitale transformatie van deze sector ondersteunen.

López de Biñaspre beschikt over meer dan 16 jaar internationale ervaring in het leidinggeven aan wereldwijde teams en heeft, aldus Lantek, een solide reputatie als grondlegger van toegewijde teams met een hoog rendement. Hij heeft een duidelijke focus op de stimulering en promotie van de bedrijfscultuur en de ontwikkeling van talent.

Vanuit GE

De nieuwe CEO maakt de overstap naar Lantek vanuit General Electric, een Noord-Amerikaanse multinational waarin hij posities met diverse verantwoordelijkheden in verschillende gebieden van het bedrijf heeft bekleed, zoals de activiteiten van automatisering van het elektriciteitsnet. Binnen deze divisie is hij algemeen directeur van de GE-fabriek in Zamudio geweest.

Ook was hij directeur van de V&W-rekening voor de regio Europa, Rusland, de GOS-landen en Afrika ten zuiden van de Sahara. Daarvoor heeft hij onder andere ook leiding gegeven aan ingenieursdiensten en projecten in de EMEA-regio´s (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Zuid-Europa.

Als Hogere Ingenieur in Automatisering en Industriële Elektronica aan de Universiteit van Deusto, is López de Biñaspre gecertificeerd in geavanceerd projectbeheer aan de Universiteit van Mondragón, gecertificeerd PMP aan het Project Management Institute en Seniorlid van het IEEE.

Leiderschapsprogramma’s

Daarnaast heeft hij verschillende leiderschapsprogramma’s aan het GE Global Leadership Institute in New York gevolgd en een Geavanceerd Managementprogramma aan de IE Business School. Verder heeft hij talrijke technische artikelen in verschillende communicatiemedia gepubliceerd.

López de Biñaspre spreekt verschillende talen (Duits, Engels en Frans), wat hem in staat heeft gesteld om met succes multiculturele teams te leiden en vertegenwoordigingen uit te breiden en te integreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven