Nieuw verticaal draaicentrum Okuma op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw verticaal draaicentrum Okuma op EMO

Okuma introduceerde op de EMO 2009 in Milaan een nieuw verticaal draaicentrum, de VTR 160A. Het nieuwe Okuma verticale draaicentrum is ontwikkeld vanuit een dubbele kolommachine met een hoge stabiliteit en nauwkeurigheid.

De asverplaatsingen van de Okuma VTR-160A zijn 1730 mm (X), 900 mm (Z) en 600 mm (W). De hoofdspil draait maximaal 400 toeren per minuut en heeft een vermogen van 55 c.q. 45 kW. De gereedschapsspil draait maximaal 3000 toeren per minuut en heeft een vermogen van 18,5 c.q. 15 kW. De gereedschappen kunnen automatisch worden verwisseld vanuit een magazijn met 24 posities.

 

Grote producten

De maximaal te bewerken productdiameter is 1600 mm, de maximale lengte is 1250 mm en het maximale productgewicht bedraagt 10.000 kg. De Okuma VTR160A op de EMO in Milaan was voorzien van een handbediende klauwplaat met een diameter van 1250 mm.

 

Okuma VTR160A in actie in Milaan

Tijdens de EMO ‘bewerkte’ deze machine een onderdeel met een ongebalanceerde vorm, namelijk een losse kop voor een draaibank (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EMO 2009 zie onze fotoplayer)

 

De machine is uitgerust met de eigen OSP-P200L besturing van Okuma. Deze besturing is voorzien van alle geavanceerde functies om een veilige en efficiënte productie mogelijk te maken, zoals het CAS antibotsingssysteem en de IGF dialoogbesturing. De besturing kan opgenomen worden in een Ethernet-netwerk en via de USB-toegang worden voorzien van relevante gegevens vanaf een barcode-lezer, een USB-stick e.d.

Okuma wordt in ons land vertegenwoordigd door Gelderblom CNC Machines te Houten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven