Nieuw verticaal bewerkingscentrum Spinner op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw verticaal bewerkingscentrum Spinner op AMB

De VC1150 die Spinner introduceert op de AMB 2014 (foto's: Limas)

Spinner presenteert gedurende de AMB het eerste model VC1150 van hun vierde generatie, verticale bewerkingscentra. Dit geheel in eigen huis in München (D) ontwikkelde en gebouwde centrum is op het eerste oog een normale  drieassige machine volgens het kruistafelprincipe.

Echter, door een geheel nieuw ontwikkelde afdekking van de X- en Y-as geleidingen, is de machine ruim 30% compacter dan zijn voorganger waardoor dit bewerkingscentrum, ondanks een werkbereik van 1150 mm x 620 mm, slechts een vloeroppervlak van 2,27 m x 2,65 m nodig heeft. Dit is amper zes vierkante meter daarmee is de VC1150 beduidend compacter dan  andere machines met een vergelijkbaar werkbereik.  Ook de afstand van de tafel tot de bediener is niet erg groot.

 

De VC1150 van Spinner is een compact machine
De VC1150 van Spinner is een compact machine

Belangrijk voor Spinner bij de nieuwe ontwikkeling was ook een zo gering mogelijk hoogte van de machine. Bij maximale uitlading van Z-as (600 mm.) bedraagt deze 2,7 m en de transporthoogte van 2,4 m wordt zonder noemenswaardige demontage bereikt. In ons land brengt Limas deze machine op de markt.

De machine heeft een gegoten frame en er zijn vier spindelvarianten beschikbaar, met 5.000 rpm (met hoog draaimoment), 10.000 rpm, 14.000 rpm of 18.000 rpm.  De machine heeft standaard 32 gereedschapplaatsen, optioneel zijn er maximaal 60 gereedschap plaatsen beschikbaar. Voorts beschikt de machine over een  nieuw spanenafvoersysteem. Voor de besturing is gekozen voor Siemens 840Dsl,  Heidenhain TNC620/TNC640 of Fanuc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven