Nieuw vendingsysteem ProLog • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw vendingsysteem ProLog

Het nieuwe ProLog Vendingsysteem van Dormer Pramet ondersteunt bedrijven bij gereedschapsbeheer. Individuele compartimenten worden daarbij beheerd in een standaard werkplaatskast op de gebruikslocatie.

Met Prolog Vending gaat het hebben en beheren van een gereedschapsvoorraad sneller en goedkoper. Er ontstaat namelijk meer overzicht en transparantie over het aanwezige snijgereedschap op de locatie, de beschikbare gereedschappen, wie de gereedschappen gebruikt en wanneer nieuwe gereedschappen moeten worden besteld.

Naast de basisfuncties voor in- en uitchecken, zijn extra bedrijfsregels en -rapporten beschikbaar die een gedetailleerde analyse van de prestaties mogelijk maken. Daarnaast kunnen gebruikers gereedschappen automatisch sorteren op leeftijd en ze vergrendelen op basis van specifieke criteria, meldingen instellen voor het moment waarop een gereedschap een gedefinieerde instelling heeft bereikt, en kan de volledige geschiedenis worden bekeken op item en gebruiker.

Nieuwe machines

Om het uitgifte-aanbod te verbeteren, heeft Dormer Pramet verschillende nieuwe machines op de markt gebracht, zoals SaveRing, SaveBin en SaveRent. Dankzij al deze systemen hoeven bedrijven geen gereedschapsborden te gebruiken en methoden waarbij iedereen bij het gereedschap kan. 

SaveRing
SaveRing.

SaveRing is een gereedschapsautomaat die tot 540 unieke artikelen kan bevatten en distribueren. De machine heeft vier kernfuncties voor het distribueren, uitlenen, retourneren voor herslijpen of reserveren van producten gedurende 30 dagen.

Met SaveBin brengen medewerkers gebruikte of onbruikbare artikelen terug, waarbij de eenheid een foto maakt van het product en de transactie registreert op naam van de medewerker. Het systeem geeft automatisch een melding als het afvalniveau een vooraf ingestelde waarde overschrijdt.

SaveRent is een lockerkast met een uitleen- en beheersysteem voor gereedschap. De kast biedt mogelijkheden voor het bewaren, distribueren en retourneren van waardevolle, veelgebruikte gereedschappen en artikelen. Elke transactie wordt opgeslagen en vastgelegd wanneer een gebruiker toegang heeft tot een artikel.

Al bestaande machines

SmartDrawer

Behalve deze nieuwe automaten zijn SupplyBay en SmartDrawer de populairste gereedschapsautomaten van Dormer Pramet.

SupplyBay (voor industriële omgevingen) zorgt voor een groot aantal betrouwbare uitgiftes van een breed scala aan gereedschappen en benodigdheden. Laden en bijvullen is gemakkelijk dankzij de grote uitgiftedeur. 

Met de SmartDrawer kunnen gebruikers het beste toegangsniveau voor elke toepassing kiezen. Er is een standalone-uitvoering mogelijk of een combinatie met andere apparaten voor een maatoplossing. Hierbij wordt een mix van opties voor de compartimenten geboden, van 2 – 128 posities voor elke lade.

Intelligente, gebruiksvriendelijke software

Alle machines worden ondersteund door databeheersoftware uit de industrie. Het intelligente brein bestuurt alle machines, maakt verbinding met de distributeurinformatie, integreert met klantgebaseerde ERP-systemen en maakt toegang mogelijk tot realtime informatie en administratie via elk apparaat met webtoegang.

Dit geeft klanten de mogelijkheid de voorraadgegevens te bekijken en helpt bij het nemen van beslissingen op basis van realtime, accurate informatie. Het systeem verzamelt en verwerkt transactiegegevens, beheert het voorraadniveau en biedt automatisch aanvullen, met 24/7/365 toegang tot de voorraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven