Nieuw topmodel 3D-laserscanner Hexagon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw topmodel 3D-laserscanner Hexagon

Hexagon-divisie Manufacturing Intelligence heeft de RS6-laserscanner uitgebracht. Dit is het nieuwe topmodel 3D-laserscanner voor de nieuwe generatie draagbare Absolute Arm meetarmsystemen die in 2018 zijn uitgebracht. Deze nieuwe laserscanner maakt het inwinnen van puntenwolken op hoge snelheid en nauwkeurigheid met een extreem hoge dichtheid mogelijk.

De RS6 brengt volgens het bedrijf ‘ongeëvenaarde verbeteringen in productiviteit wanneer deze vergeleken wordt met concurrerende scanoplossingen’. “Dit is mogelijk door de introductie van Shine: een geavanceerde reeks van algoritmes waardoor de RS6 kan meten met de hoogst mogelijke kwaliteits- en nauwkeurigheidsinstelling.”

De RS6-laserscanner heeft in het middenbereik een scanlijnbreedte van 150 mm. Dat is – vergeleken met de vorige generatie Absolute Arm laserscanner – een toename van meer dan 30%. De scanner meet – met een driemaal hogere beeldsnelheid tot 300 Hz – ook veel sneller dan zijn voorgangers, aldus het bedrijf. Dit betekent dat scans drie keer sneller uitgevoerd kunnen worden, zonder detailverlies.

‘Op volle snelheid scannen’

“Het probleem met hoogwaardige laserscanners is vaak dat hun geadverteerde inwinsnelheden weliswaar uitzonderlijke lijken. Maar in de praktijk blijken die prestaties eigenlijk niet zo bijzonder,” zegt Anthony Vianna, productmanager voor Absolute Arm-systemen.

“Met de RS6, leveren we een scanner die de gebruiker niet teleurstelt. Onze nieuwe Shine-technologie zorgt ervoor dat gebruikers altijd op volle snelheid kunnen scannen met de volledige laserbreedte op alle componenten.”

Met behulp van Shine

De nieuwe Shine-technologie ( (Systematic High-Intelligence Noise Elimination) betekent dat de RS6, aldus Hexagon MI, beter en makkelijker te gebruiken is dan concurrerende scanners.

“Met Shine is de RS6 altijd klaar om elk materiaal met volledige nauwkeurigheid te scannen, zonder beperkingen in beeldsnelheid, scanlijnbreedte of gegevenskwaliteit. Het is hierbij niet nodig om ingewikkelde combinaties van instellingen afhankelijk van nauwkeurigheid en oppervlaktype in te stellen.”

Net als de RS5-laserscanner, kan de RS6 in enkele seconden van de arm worden afgenomen. Zo is de arm makkelijker te gebruiken als de scanner op dat moment niet nodig is. Dankzij een speciaal montagesysteem, hoeft niet opnieuw gekalibreerd te worden als de scanner weer wordt teruggeplaatst.

‘Eenvoudiger en beter scannen’

De RS6 heeft ook een richtraster voor de laser die ontworpen is om de meetuitlijning eenvoudiger te maken. Gecombineerd met de vele ingebouwde gebruiksfuncties in de nieuwe generatie Absolute Arm-modellen is de RS6 erop gericht om eenvoudiger en beter te scannen.

“Dit is een spannende lancering, omdat we de scanprestatie van de Absolute Arm met 7 assen naar een hoger niveau tillen zonder compromissen in het gebruiksgemak,” zegt Stephan Amann, business director voor de Absolute Arm-serie.

“We willen een scanner bieden waarbij elke gebruiker de scanner gewoonweg kan oppakken en ermee kan meten zonder zich zorgen te hoeven maken over instellingen. Dit alles met een perfecte gegevenskwaliteit, ongeacht de ervaring van de gebruiker.”

Compleet of als upgrade

De RS6-laserscanner is per direct wereldwijd te bestellen bij de lokale Hexagon-vertegenwoordigers. Het is te koop als compleet systeem met de nieuwe Absolute Arm met 7 assen, en als upgrade voor eerder aangeschafte huidige generatie Absolute Arm-systemen met 7 assen.

Zie de RS6-laserscanner in werking op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven