Nieuw lasertrackersysteem van Hexagon in zeer mobiele vorm • Metaal Magazine
Nieuws
De nieuwe Leica Absolute Tracker AT403 biedt uitzonderlijke meetsnelheid en bedieningsgemak in een zeer mobiele vorm. (foto: Hexagon Manufacturing Intelligence)
Hexagon Manufacturing Intelligence, leverancier van metrologie- en productieoplossingen, heeft de nieuwste toevoeging aan zijn assortiment lasertrackersystemen aangekondigd. De draagbare Leica Absolute Tracker AT403 is ontwikkeld om uitzonderlijke meettechnische prestaties te leveren. De snelheid en het bedieningsgemak zijn nu beter dan ooit.
De Absolute Tracker AT403 beschikt over een IP54-certificering, kan gebruikt worden bij temperaturen tussen -15 °C en 45 °C en maakt gebruik van de nauwkeurige RapidSight-alignementtool. Hierdoor is hij in staat om CMM-prestaties te leveren in een scala aan uitdagende meetomgevingen. De draagbaarheid wordt nog beter dankzij de wifi-connectiviteit, waarmee overal verbinding kan worden gemaakt door middel van accespoints. De verbeterde afstandsmeter maakt sneller en beter gebruik maken van de Leica B-Probe. Het systeem biedt ook snelheidsverbeteringen voor het meetproces met reflectoren en ondersteunt de nieuwe continue meetfunctionaliteit. Hierdoor kunnen voor het eerst bewegende punten worden gemeten op dit niveau van het assortiment Leica Absolute Trackers.

Voortbouwen

“Met deze nieuwe release willen we voortbouwen op de kracht van ons huidige lasertrackerplatform en een nieuwe oplossing bieden welke precies aansluit bij wat onze klanten van onze producten verwachten”, zegt Matthias Saure, Product Manager bij Hexagon. “Dat wil zeggen dat draagbaarheid, robuustheid en bruikbaarheid belangrijke concepten voor ons waren in dit design. We willen dat gebruikers de mogelijkheid hebben om snel en eenvoudig metingen uit te voeren, waar ze ook zijn. En dat moeten we natuurlijk doen zonder in te leveren op de nauwkeurigheid waar Hexagon-producten om bekend staan en ik geloof dat dit precies is wat we met de Leica Absolute Tracker AT403 hebben bereikt.”

Functies

Het systeem biedt ook snelheidsverbeteringen voor het meetproces met reflectoren en ondersteunt de nieuwe continue meetfunctionaliteit.

De Leica Absolute Tracker AT403 behoudt de belangrijkste functies van zijn voorgangers, zoals de PowerLock-functie, volledige accubediening en een meetvolume van 320 meter (ø).
Naast de gebruikelijke technische ondersteuning en onderhoudsservices van Hexagon, kan iedereen die de Leica Absolute Tracker AT403 heeft aangeschaft ook profiteren van een nieuwe garantie van 24 maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven