Nieuw kracht- en drukmeetsysteem voor Robotica • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw kracht- en drukmeetsysteem voor Robotica

Nieuw kracht en drukmeetsysteem voor Robotica (Foto Pilz)

Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem PROBms biedt Pilz op huurbasis per direct een compleet pakket voor de validatie van mens-robot-collaboratie (MRC) conform ISO/TS 15066 aan. Zo kan met PROBms de door de ISO/TS voorgeschreven grenswaarden voor kracht resp. druk van de robotbeweging exact worden gemeten en zodoende worden gevalideerd.

Gebruikerssoftware en een producttraining completeren dit volledige pakket. Het wereldwijde huurconcept zorgt ervoor dat gebruikers altijd een actueel meetsysteem gebruiken. PROBms is geschikt voor alle MRC-toepassingen conform ISO/TS 15066, waarin mens en robot een gemeenschappelijke werkruimte delen. Daartoe horen bijvoorbeeld Pick & Place-toepassingen in de auto- en elektrotechnische industrie.

Huren in plaats van kopen

Het kracht- en drukmeetsysteem PROBms is bij Pilz wereldwijd verkrijgbaar op huurbasis. Bij het huurconcept horen onderhoud, kalibratie en periodieke updates, zodat gebruikers de beschikking hebben over een altijd werkend en technisch actueel meetsysteem. Daarmee kunnen op elk gewenst moment de bij een wijziging van het MRC-proces noodzakelijke nieuwe metingen zelfstandig worden uitgevoerd. Dit verhoogt de beschikbaarheid van robot-toepassingen en daarmee ook de productiviteit van dergelijke toepassingen.

100% zorgenvrij pakket voor veilige MRC

Het kracht- en drukmeetsysteem PROBms bevat naast het eigenlijke meetapparaat PROBmdf de benodigde drukmeetfolies, de scanner, negen veren met verschillende veerkrachtconstanten om de verschillende lichaamsgebieden na te stellen, alsmede de software voor bediening van het meetapparaat en het bijhouden van protocollen van de metingen. De set omvat bovendien een 1-daagse producttraining en een uitgebreid After Sales Package met onderhoud, kalibratie en continue software-updates.

Normconforme ‘botsingen’ met PROBms

Voor MRC schrijft de Technische Specificatie ISO/TS 15066 een meting van de kracht en druk van de robotbeweging voor. Daartoe geeft de TS voor elk lichaamsdeel specificaties voor de betreffende grenswaarden bij een botsing tussen mens en machine. Als de toepassing tijdens een contact tussen mens en robot binnen deze grenzen blijft, is de toepassing conform de norm. Met het nieuwe kracht- en drukmeetsysteem kunnen deze waarden nu voor het eerst “geschikt voor de industrie” exact worden vastgesteld en kunnen deze bij de configuratie van MRC-toepassingen worden meegenomen. Dit verhoogt de veiligheid voor de bedieners van dergelijke toepassingen significant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven