Ga naar hoofdinhoud

Nieuw koelsmeermiddel voor clean en olievrij verspanen

KSM introduceert een nieuw koelsmeerconcept dat clean en olievrij verspanen mogelijk maakt, onder de naam Aquaslide. Deze nieuwe technologie op waterbasis helpt verspanende bedrijven om te voldoen aan de steeds hogere reinheidseisen die eindklanten stellen.

De leverancier van industriële smeermiddelen geeft aan dat recente tests bij partners uit de hightechindustrie laten zien, dat de inzet van Aquaslide op drie fronten zorgt voor verbetering.

Zo komen werkstukken schoner uit de bewerking zonder moleculaire verontreinigingen (HIO-elementen). Verder raken de machines zelf minder vervuild. En daarnaast blijft ook de werkomgeving schoner en daardoor veiliger.

Aquaslide maakt het mogelijk om de hoogste verspanende prestaties te leveren tegen de laagste (reinigings)kosten, in een schone en veilige omgeving voor operators, aldus KSM.

Triple Clean Verspanen

Het drievoudige voordeel dat Aquaslide brengt voor bedrijven in de verspaningstechniek, heeft alles te maken met het sterk reinigend vermogen van het product, stelt Xavier Keulen-Thomassen, algemeen directeur KSM. “Aquaslide bevat geen olie en koolwaterstoffen”, legt hij uit.

“Normaliter zorgen deze ingrediënten voor kleine moleculaire verontreinigingen. Bij Aquaslide geldt: wat je er aan het begin van het proces niet in stopt, hoef je er aan het eind niet uit te halen. Je reinigingsproces verloopt sneller en eenvoudiger.”

“Daarmee bespaar je tijd én kosten, zowel bij de reiniging tussen processtappen als bij de eindreiniging. Je voldoet met je werkstuk aan de reinheidseisen die een opdrachtgever stelt, of dat nu Grade 2, Grade 1 of equivalente eisen zijn.”

‘Schoner is goedkoper’

Uitvoerige praktijktests met Aquaslide hebben aangetoond, dat het in en om de machines op meerdere plekken schoner blijft, geeft het bedrijf aan.

Minder vervuiling zorgt niet alleen voor minder machinestoringen en verstoringen van het verspaningsproces. Het zorgt ook voor kostenbesparingen.

“Dat is goed te verklaren”, vervolgt Keulen-Thomassen. “Aquaslide is op waterbasis en dus ontstaan er geen olienevels en andere olie-gerelateerde vervuilingen. Als bedrijf hoef je daarom bijvoorbeeld niet extra te investeren in oliefilters of een afzuigunit.”

“Omdat er geen vettige aanslag ontstaat op de machine en in de directe omgeving ervan, kun je bovendien de intervallen voor het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden verlengen. ”

‘Schoner is veiliger’

Aquaslide is olievrij én estervrij en bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor medewerkers. Het is een schoon product op waterbasis en daardoor ook een veilig product, legt KSM uit.

Huidcontact met of inademen van Aquaslide leidt dan ook niet tot huid- en oogirritaties of klachten aan de luchtwegen. Bovendien worden vloeren niet glad, omdat er geen sprake is van neerslaande olienevels, zodat het risico op uitglijden en letsel met Aquaslide klein is.

Meer informatie

Aquaslide (op website van KSM)

Korte video met uitleg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven