Nieuw horizontaal bewerkingscentrum van Hyundai Wia • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw horizontaal bewerkingscentrum van Hyundai Wia

De nieuwe XH8000 van Hyundai Wia: hoge stabiliteit en stijfheid vormen de basis voor een zeer dynamische en productieve machine. (foto's: Hyundai Wia)

De XH8000 is het nieuwste horizontale bewerkingscentrum van Hyundai Wia. Het gaat hier om een krachtige machine met een bewerkingsbereik van 1.400 mm x 1.100 mm x 1.370 mm.

De XH8000 is ontwikkeld binnen het nieuwe European Development and Design Center van Hyundai Wia in Raunheim (D). De machine heeft een  vermogen van 35 kW en een koppel van 1086 Nm. Het bed biedt ruimte voor palletafmetingen tot 800 mm x 800 mm en is geschikt voor werkstukmassa’s tot 2.000 kg. Robuuste kogelomloopspillen zorgen in combinatie met een uitgekiend ontwerp van het machineframe voor een hoge stabiliteit en stijfheid en daarmee wordt de basis gelegd voor een dynamische en productieve machine. Ondanks het forse formaat horen ijlgangen tot 50 m/min op de XH8000 tot de mogelijkheden. De productieve potenties van de machine worden optimaal benut dankzij het palletwisselsysteem. Een palletwisseling neemt daarbij slechts 16 s in beslag.
De XH8000, met 31i-B besturing van Fanuc, is standaard uitgerust met een stabiele en nauwkeurige Big Plus opname. De dubbele contactvlakken bieden hier extra stabiliteit en nauwkeurigheid. Optioneel kan ook worden gekozen voor een HSK-A100 opname. De meertraps tandwiel aangedreven spindel zorgt ervoor dat ook bij lage toerentallen een hoog koppel kan worden gerealiseerd. Het maximale toerental bedraagt naar keuze 8.000 min-1 of 10.000 min-1. Om de betrouwbaarheid van het verspaningsproces verder te verhogen is de XH8000 standaard voorzien van een hogedrukkoeling van 20 bar door de spindel, optioneel kan dat worden opgevoerd tot 70 bar.

De HS4000i, het instapmodel van Hyundai Wia op het gebied van horizontale bewerkingscentra.

HS4000i
De HS4000i is op het gebied van horizontale bewerkingscentra het instapmodel in het programma van Hyundai Wia. De machine is geschikt voor palletformaten van 400 mm x 400 mm en heeft een werkbereik van 620 mm x 560 mm x 650 mm (XxYxZ). De maximale tafelbelasting bedraagt 500 kg. De built-in spindel heeft een vermogen van 25 kW, terwijl het maximale toerental 12.000 min-1 bedraagt. Een uitgekiend en gedegen ontwerp van het machineframe zorgt ook hier voor een hoge stijfheid en stabiliteit, een belangrijk handelsmerk van Hyundai Wia. Robuuste kogelomloopspillen staan garant voor een hoge dynamiek (ijlsnelheden tot 50 m/min zijn haalbaar) met een minimum aan thermische verstoringen. Door een compensatie van het kolomgewicht worden vloeiende en stabiele bewegingen bereikt.
De HS4000i is uitgerust met een palletwisselsysteem, waarbij een palletwisseling slechts 10 s in beslag neemt. Een hogedrukkoeling van 30 bar (optioneel op te voeren tot 70 bar) door de spil vergroot de betrouwbaarheid van het verspaningsproces. Het gereedschappenmagazijn telt standaard 40 posities, optioneel kan dat worden uitgebreid tot 120 posities. De spaan-tot-spaan tijd bedraagt slechts 3,4 s.

Bij de KH63G zorgen blokgeleidingen voor een maximum aan stijfheid en stabiliteit.

KH63G
Nog een interessante horizontale machine in het programma van Hyundai Wia is de KH63G. Ook deze machine koppelt hoge nauwkeurigheid aan grote productiviteit. De robuuste mogelijkheden blijken uit het hoge koppel van 1071 Nm (bij 22 kW). De KH63G heeft een bewerkingsbereik van 950 mm x 825 mm x760 mm (palletformaat 630 mm x 630 mm). De maximale werkstukmassa bedraagt 1000 kg. Om een maximum aan stijfheid en stabiliteit te bereiken zijn alle assen uitgevoerd met blokgeleidingen. Bij de Z-as wordt gebruik gemaakt van luchtstromen (air semi-rising slideways) om de belasting te reduceren, in de Y-as is sprake van een achtvlaks geleiding die zorgt voor een optimale krachtenverdeling en (dus) hoge nauwkeurigheid.
De KH63G beschikt evenals de wat kleinere KH50G standaard over een heavy-duty tweetraps spindel met een Big Plus opname (standaard toerental 4.500 min -1, optioneel 8.000 min -1). Ook deze machine is uitgerust met een hogedrukkoeling en een palletwisselsysteem. Zowel een 31i-B besturing van Fanuc als een 840D sl besturing van Siemens behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels zijn een aantal KH63G machines operationeel in ons land bij gerenommeerde metaalbewerkers, tot grote tevredenheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven