Nieuw 10-jarig contract DutchAero voor JSF • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw 10-jarig contract DutchAero voor JSF

KMWE Group heeft voor dochter DutchAero een nieuw 10-jarig contract in de wacht gesleept voor de productie van nozzles voor de JSF-F135 straalmotor voor de vijfde generatie F-35 Lighting II vliegtuigen. Het contract is toegekend door Pratt & Whitney, onderdeel van United Technologies Corp.

Met deze overeenkomst versterkt KMWE Group haar strategische positie voor de levering van uitlaatonderdelen van de F135 motor voor de JSF aan Pratt & Whitney.

“Na een competitief aanbestedingsproces heeft Pratt & Whitney DutchAero gekwalificeerd als een ‘best-value’ leverancier voor uitlaatonderdelen van de F135 straalmotor,” zegt O Sung Kwon, Executive Director, Business Development and International Programs, Pratt & Whitney Military Engines.

“We zijn verheugd om met het DutchAero team te werken aan verbetering en versterking van onze supply chain, het reduceren van kosten, en straalmotoren van wereldklasse te leveren aan onze klanten.”

‘Relatie versterken’

“Al meer dan 40 jaar produceren we complexe samenstellingen voor de uitlaat van de F16 Fighting Falcon,” zegt Edward Voncken, CEO van KMWE Group. “Door dit aanvullende F135 contract hebben we de mogelijkheid onze relatie met Pratt & Whitney te versterken en kunnen we met onze unieke kennis van vliegtuigmotoren het volgende tijdperk ingaan.”

Voncken ziet in dit langetermijncontract een bevestiging van de competenties van het bedrijf op wereldniveau. Ook waarborgt het het behoud en groei van high-skilled banen. Dit contract is een aanvulling op de bestaande overeenkomst met Pratt & Whitney, getekend in januari 2016, voor complex verspaande motoronderdelen.

Als één van de negen oorspronkelijke partnerlanden van de F-35, verzorgt Nederland een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, productie en onderhoud van het F-35 programma. Het huidige programma voor Nederland bestaat uit een aanschaf van minimaal 37 F-35A-vliegtuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven