NHL Stenden bedrijvendag: ‘innovatie regio versterken’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NHL Stenden bedrijvendag: ‘innovatie regio versterken’

Ruim 500 studenten van de technische en ICT-opleidingen van NHL Stenden Hogeschool in Emmen hebben kennisgemaakt met hun toekomstige werkgever op de NHL Stenden bedrijvendag. In totaal presenteerden 43 bedrijven zich aan de young professionals. “We zijn trots op het grote aantal bedrijven dat deze dag aanwezig was”, aldus Egon van der Veer, Academiedirecteur ICT. “Op deze dag vieren we die mooie samenwerking, waarmee we innovatie en vitaliteit in de regio versterken.”

“Deze dag past uitstekend bij het praktijkgerichte karakter van de opleidingen”, vervolgt Van der Veer. “Onze technische opleidingen van NHL Stenden werken nauw samen met bedrijven uit heel het land, waarbij ook de focus ligt op partners uit de eigen regio.”

Gastsprekers

De dag in Emmen (vorige week) had ook twee gastsprekers, meldt de hogeschool. Trudy Dehue, hoogleraar bij Universiteit Groningen, sprak over toegepast onderzoek en (mis)interpretatie van onderzoeksresultaten. “Ook Jaap Haartsen, uitvinder van Bluetooth (een ontdekking die in de regio Emmen werd gedaan) wist de studenten te boeien met zijn verhaal.”

Interactie met bedrijfsleven

Bedrijven uit de regio konden op de bedrijvenmarkten in gesprek met studenten van de technische opleidingen Informatica, Life Science en Werktuigbouwkunde. Van werkveldoriëntatie voor eerste- en tweedejaarsstudenten tot aan concrete vacatures voor studenten die bijna afstuderen; het aanbod was zeer divers.

Ook in Leeuwarden

NHL Stenden heeft vestigingen in binnen- en buitenland. De locatie in Leeuwarden had vorige week in de centrale hal presentaties van 42 bedrijven. Hier kwamen meer dan 900 studenten op af, van de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Wiskunde, Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven