NGK Smedendagen 2006 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NGK Smedendagen 2006

Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2006 organiseert het NGK (Nederlands Gilde van Kunstsmeden) voor de 8e keer de internationale smedendagen. De bijeenkomst voor smeden uit geheel Europa zal plaatsvinden op het Regthuysplein in Nieuwkoop.

Gedurende de smedendagen toont het NGK voor een groot publiek de mogelijkheden van het modern smeden door demonstraties en exposities. Tevens probeert het NGK met de smedendagen de samenwerking onder de nationale en internationale smeden te bevorderen.
Tijdens de smedendagen worden door smeden uit binnen- en buitenland verschillende demonstraties van modern smeden gegeven. De smeden kunnen ook voor de smedendagen ontwerpen en smeedobjecten inzenden. De expositie is vrij toegankelijk voor het publiek. Verder zal er een gemeenschappelijk kunstobject gemaakt worden, waarbij met verschillende technieken en materialen gewerkt zal worden.
De circa 60 leden van het NGK zijn moderne kunst- en siersmeden, die op een professionele wijze het kunstsmeden uitoefenen. Het zijn veelzijdige metaalbewerkers die met moderne smeedtechnieken ferro en non-ferro metalen vervormen. De smedendagen zijn zowel vrijdag als zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven