Nieuwe volhardmetaalfrezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe volhardmetaalfrezen

Seco komt met de nieuwe Jabro-Solid2 JS750-volhardmetaalfrezen. Daarmee wordt de standtijd volgens de gereedschappen-leverancier met 25 tot 40% verhoogd ten opzichte van eerdere gereedschapstechnologie.

De nieuwe JS754- en JS755-gereedschappen zijn tegenhanger van de JS500-serie. Ze bieden, aldus Seco, rendabele, hoge prestaties en zijn speciaal ontworpen voor het verspanen van ‘uitdagende’ materialen die voornamelijk voorkomen in de luchtvaartsector, waaronder ISO M (rvs) en ISO S (hittebestendige superlegeringen en titanium).

‘Veelzijdig’

Binnen deze nieuwe serie is optimalisering mogelijk dankzij de veelzijdigheid van de verschillende JS754- en JS755-snijgeometrieën omtrekfrezen, ruwen en gleuffrezen, alsook geavanceerd ruwen en dynamisch frezen.

Door het gladde spaanvlak aan de omtrek en het ontwerp met sterke radius is een efficiënte spaanafvoer te realiseren met behoud van de werkelijke radiusvorm.

De vergrote frontale ‘back taper’ zorgt voor meer snelheid en betrouwbaarheid tijdens het helicoïdaal- en kopieerfrezen van pockets.

‘Hoogste spaandebiet’

Het uitgebreide JS754- en JS7550-productgamma haalt volgens Seco in iedere situatie het hoogste spaandebiet, dankzij de verschillende uitvoeringen en ingebouwde eigenschappen.

Met deze nieuwe serie volhardmetaalfrezen kunnen werkplaatsen het gereedschap afstemmen op toepassingen met verschillende lengtes, gereduceerde buitendiameters van de schacht en hoekradii, maar ook de opties spaansplitters en inwendige koeling, aldus Seco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven