Netwerken en techniek op Techni-Show 2012 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Netwerken en techniek op Techni-Show 2012

Nog even en dan opent de Jaarbeurs haar deuren voor de Techni-Show 2012. Een volle beurs die alles in zich heeft om een spektakel te worden: veel exposanten en minstens zoveel noviteiten. Een ideale gelegenheid om te netwerken en techniek op te snuiven. Maar hebben de beurzen ook een toekomst?

Wat zijn de vooruitzichten voor de metaalwereld ná de Techni-Show 2012? Deze vragen werden onlangs beantwoord tijdens de VIMAG forumdiscussie die in het teken stond van de Techni-Show 2012. Philippe Reinders Folmer van Renishaw Benelux: “De Techni-Show is de moeder aller Nederlandse vakbeurzen en dé technologiebeurs voor de Benelux.” Richard Boske van Klein Tooling vult aan: “Je kunt de Techni-Show zien als een overzichtsbeurs”. Daniël Kofman van Siemens Nederland: “Als het om het verkrijgen van informatie gaat, is een beurs tegenwoordig eigenlijk overbodig. Op een beurs wil je dan ook nieuwe concepten en innovaties zien”.

 

De width =

De VIMAG forumdiscussie Techni-Show 2012, v.l.n.r. Eddo Cammeraat, Richard Boske, Hank Oude Reimer, Hans Volker, René Hazenberg, Daniël Kofman, Chantal Baas, Reinhard Reincke, Tom Strijbos en Philippe Reinders Folmer (foto: Michel Zoeter)

 

Combinatie

Hank Oude Reimer van Oude Reimer: “Als leverancier ben je afhankelijk van de machineproducent. Die kijkt welke beurzen er binnen een bepaald tijdsbestek plaatsvinden en pikt er dan een aantal uit die voor hem relevant zijn. Daar laat hij zijn machines zien”. Tom Strijbos van Gelderblom: “Mensen die bijvoorbeeld naar de Metav gaan, zien op de Techni-Show weer hetzelfde”. Hans Volker van Gelderblom: “Wie echte noviteiten wil zien, moet naar de EMO of een andere grote internationale beurs, zoals de Blech”. René Hazenberg van Amada ziet juist veel in de combinatie van binnen- en buitenlandse beurzen: “Uiteraard bezoek je de EMO. Maar vervolgens ga je in Nederland tijdens de Techni-Show daar dieper op in.”  Eddo Cammeraat van Laagland: “Met deelname aan de Techni-Show geef je je eigen bedrijf een gezicht. Netwerken, contacten onderhouden, informeel bijpraten”. Reinhard Reincke van Jörg Machines: “Wij pakken niet op zo’n hoog niveau uit, maar laten wel een aantal opvallende ontwikkelingen op het gebied van plasmasnijden zien.”

 

Lees in het komende nummer van Metaal Magazine het volledige verslag van de VIMAG-Forumdiscussie over Techni-Show 2012. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven