NedZink opent duurzame fabriek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NedZink opent duurzame fabriek

NedZink heeft het nieuwe pand in Budel officieel geopend. De nieuwe duurzame fabriek laat volgens CEO Gijs Derks de verantwoordelijkheid zien om duurzaam om te gaan met natuurlijke bronnen. De zinkproductie van grondstof tot eindproduct is zo zuinig mogelijk ingericht en de uitstoot wordt teruggedrongen.

Project Olympus, dat ruim 3 jaar in beslag heeft genomen, is ook een verwijzing naar de volgens het bedrijf uitstekende samenwerking op technisch vlak met de Griekse aandeelhouder ElvalHalcor.

In de nieuwe fabriek worden natuurlijke materialen en hernieuwbare energiebronnen gebruikt voor het maken van diverse titaanzinkproducten.

Positie uitbreiden

“Met deze nieuwe fabriek zal onze productie fors toenemen en kunnen we onze huidige positie wereldwijd uitbreiden naar de toekomst”, stelt NedZink. Het bedrijf geeft aan in Nederland marktleider in zinkproductie te zijn.

Het pand in aanbouw (foto NedZink).

Herdenkingsmunt

Onder toeziend oog van burgemeester Van Kessel, commissaris van de koning mevrouw Adema en gedeputeerde Satijn is vorige maand in het nieuwe pand het eerste zink gegoten in een speciale herdenkingsmunt.

“Deze herdenkingsmunt is het slotakkoord van de bouw van onze nieuwe fabriek en luidt direct ook het begin in van een nieuw tijdperk voor NedZink”, vertelt Derks. “Een tijdperk dat onder een nieuwe strategie en bijbehorende slogan ‘Shaping the Future’ vorm gaat krijgen.”

Titaanzink

Het Nederlandse bedrijf produceert gewalst titaanzink voor toepassingen in gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoersystemen. Behalve om bandzink gaat het om bladzink, goten en buizen en hulpstukken hiervoor.

“Natuurproduct zink is meer dan alleen het zink dat we kennen in de dakgoten en regenpijpen”, zegt de CEO van het bedrijf. “Het productportfolio is heden ten dage rijker dan de traditionele zinkkleur die we kennen. Met name het geprepatineerde zink levert hoogwaardige architectonische producten op, die naast duurzaam ook nog eens een lust zijn voor het oog.”

Onderscheidend blijven

NedZink in Budel verwerkt al meer dan 125 jaar zink, waarbij gebruik wordt gemaakt van vakmanschap uit de regio, en ver daarbuiten.

Het bedrijf blijft verder bouwen aan het portfolio. Samen met klanten en architecten monitort het bedrijf de veranderende vraag om daar waar mogelijk op te antwoorden.

“In onze keten zullen we elkaar moeten opzoeken om onderscheidend te blijven in een markt waar alternatieve bouwmaterialen een positie proberen te claimen”, aldus Derks.

Bekijk de bedrijfsvideo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven