Nederlandse expertise toegepast in het Panamakanaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse expertise toegepast in het Panamakanaal

Sluisdeuren voor het Panama kanaal

Het Nederlandse bedrijf QuayQuip, onderdeel uitmakend van de Eurotech Benelux bedrijven in Eersel, gaat na het leveren van de fenderingsystemen  voor de nieuwe sluizencomplexen van het Panamakanaal  nu ook een innovatieve oplossing fabriceren voor het correct doen sluiten van de deuren van de nieuwe sluizencomplexen.  Het bedrijf heeft onlangs een overeenkomst gesloten ter waarde van 25 miljoen US dollar met de Italiaanse staalconstructeur  Cimolai voor het ontwerp en de fabricage van de speciale UHMW-PE composietdelen voor de 16 sluizendeuren. Deze sluisdeuren zijn gemiddeld 33 meter hoog en 60 meter breed. 

Het betreft hier de zogenaamde ‘guidance’ blokken ten behoeve van de deurgeleiding, de laterale blokken ten behoeve van de deursluiting als mede het UHMW-PE tegenloopmateriaal inclusief het leveren van een scala van  zaken ten behoeve van de montage.

Pers

Voor de productie heeft het zusterbedrijf Zhenjiang QuayQuip Super Composite Material  in een periode van zes maanden een geklimatiseerde fabriek gebouwd waar alle producten gefabriceerd worden op een temperatuur van 29˚C. Daarnaast heeft de zusteronderneming een grote UHMW-PE pers gebouwd.

2 reacties op “Nederlandse expertise toegepast in het Panamakanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven