Nederlands MKB kan groeien binnen Europa • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nederlands MKB kan groeien binnen Europa

De Nederlandse Export Combinatie verwacht dat het Nederlandse MKB kan groeien dankzij de groep van de economie in Europa. Met name in Duitsland, de grootste exportmarkt, gaat het beter en de organisatie verwacht ook veel extra kansen in Oost- en Centraal-Europa. China en India zijn volgens de organisatie vooral interessant voor outsourcing. Als het op export aankomt geven de Chinese bedrijven volgens de NEC vaak niet thuis.

De MKB-bedrijven moeten hun producten en diensten wel beter positioneren. Innoveren leidt tot onderscheidende producten. Als die boodschap dan ook nog goed wordt gecommuniceerd kan de drempel van verkoop- en marketingkillers worden geslecht. De lokale situatie is het uitgangspunt van de marketinginspanningen.

Bedrijven zouden verder in een sector of een keten kunnen samenwerken. Daarvoor zullen de huidige NEC clustergroepen worden uitgebreid en nieuwe clusters worden opgestart. Ook wil NEC actief worden met het organiseren van groepsreizen naar beurzen. Zo wil men in april een reis naar Rusland maken met ondernemers uit de doe het zelfbranche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven