Nederland zakt in ICT-top vijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nederland zakt in ICT-top vijf

Nederland staat op de vijfde positie van de wereldwijde ranglijst van internationale concurrentieposities op ICT-gebied. Vorig jaar bekleedde ons land nog de derde plaats. Dit blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Economist Intelligence Unit en IBM die onlangs is gepubliceerd.

De iets lagere positie komt door nieuwe criteria in het onderzoek en de inhaalslag van andere landen. Voor het eerst is nu ook de kwaliteit en snelheid van de verbindingen meegenomen. Nederland beschikt weliswaar over een uitstekend breedbandnetwerk, maar niet over het modernste glasvezelnet of 4G mobiele netwerk.

 

Innovatiebeleid

Vooral het innovatiebeleid op IT-gebied biedt ruimte voor verbetering. Als geheel scoort ons land op IT-gebied wel een voldoende. In het overheidsbeleid bij de zorg, onderwijs en het verkeer speelt ICT in vergelijking met andere landen een te kleine rol.

 

In de top van de ranglijst zijn verder de Scandinavische landen prominent aanwezig. Zweden staat op de eerste plaats, gevolgd door Denemarken. Finland hoort tot de grootste stijgers; dit land klom van de tiende plaats naar de vierde. Noorwegen is terug te vinden op de zesde plaats. Op de derde plaats is de Verenigde Staten te zien.

 

Bron: Nevi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven